Team longchirurgie meest gastvrij en patiëntvriendelijk

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Het team van de afdeling longchirurgie was in 2016 de meest patiëntvriendelijke en gastvrije afdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dit team won de Top ASz Award (spreek uit: Topaas Award). De afdeling ontvang de prijs tijdens de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis.

De overhandiging van de prijs aan een deel van het team, met vooraan v.l.n.r. Eric van Thiel (longarts) en Erik von Meyenfeldt (longchirurg). Achteraan v.l.n.r. Andries van de Graaf (voorzitter Cliëntenraad), Netty de Graaf (verpleegkundig specialist longziekten), Chris de Jongh (fysiotherapeut), Geertruid Marres (longchirurg) en Jaap Paans (juryvoorzitter). (Foto Frederike Slieker)

Juryvoorzitter Jaap Paans, burgemeester van Alblasserdam, reikte de prijs uit aan de winnende afdeling. Met de prijs beloont de Cliëntenraad van het ziekenhuis jaarlijks een afdeling of zorgverlener die zich in het voorgaande jaar bijzonder heeft ingespannen voor de patiënten. Iedereen kan elk jaar een uitblinkende zorgverlener of afdeling voordragen. Er kwamen dit jaar 140 uiteenlopende inzendingen binnen. De jury, onder leiding van elk jaar een andere burgemeester uit de regio, koos op basis van punten en gesprekken het team van Longchirurgie uit als winnaar.

‘Hoofd, hart en ziel’
Paans: “Dit team onderscheidt zich door de innovatieve manier van werken. Door spreekuren zo te plannen dat alle relevante disciplines op één dagdeel de patiënt kunnen zien en door de goede onderlinge afstemming, ontstaat bij de patiënt een gevoel van serieus genomen worden en weten waar hij of zij aan toe is. Dat is betekenisvol en bevordert het herstel.” De jury prees daarnaast de patiëntenfolders, een speciale app en de afstemming met de patiëntenvereniging. Patiënten die deze winnaar voordroegen, noemden onder andere de kenmerken: professionaliteit, goed teamwork, betrokkenheid, toegankelijkheid, goede informatie, goede begeleiding, kundig, persoonlijk, de tijd nemen. Paans: “Dit is wat je doet als je zorgt met hoofd, hart en ziel. De patiënt staat oprecht centraal.”

Prijs
De prijs is een bedrag van 5000,– euro, te besteden aan nog meer gastvrijheid op de afdeling. Ook krijgt de winnaar een beeldje met daarin een topaas verwerkt, een veelkleurige edelsteen waarnaar de prijs is vernoemd en die symbool staat voor wijsheid en openheid. Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft vijf locaties, waaronder een vestiging in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld