Taxibus rijdt twee mensen aan op stoep en komt tegen woning tot stilstand

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Een bus van een taxibedrijf is maandag 27 maart 2023 aan het eind van de ochtend op de Deltalaan / Craijensteijn uit de bocht gevlogen en tegen een huis tot stilstand gekomen. Twee mensen zijn volgens de politie op een stoep geschept. Eén van hen is in een ambulance met spoedtransport en onder politiebegeleiding naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Het andere slachtoffer is ook naar het ziekenhuis vervoerd. De chauffeur (59) uit Sliedrecht van de taxibus was onder invloed van drank.

Op de weg daar naartoe reed de bestuurder dwars over een dubbelzijdig fietspad en door een metershoge heg. De wagen kwam achter een woning aan de Tolsteeg tot stilstand. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De twee slachtoffers zijn 39 en 56 jaar. De hulpdiensten werden om 11.10 uur opgeroepen. Ook de traumahelikopter vloog naar Sliedrecht. 

Tekst gaat verder onder foto.

Eén van de gewonden wordt in de ambulance gebracht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Onder invloed
Bij de politie is niet bekend of de snelheid een rol heeft gespeeld. De bestuurder van de taxibus, een vrouw, is aangehouden voor rijden onder invloed. De politie zegt dat de vrouw onder invloed van alcohol was. Eén van de aangereden mensen kwam volgens de politie bekneld te zitten tussen de taxibus en de woning. Deze persoon raakte volgens de politie zwaar gewond en is er slecht aan toe.

Cliënten ASVZ
Burgemeester Jan de Vries (CDA) maakt bekend dat de slachtoffers cliënten zijn van ASVZ-locatie Merwebolder. Op de gemeentelijke website bericht De Vries: “Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers, de cliënten en medewerkers van de Merwebolder (ASVZ) en de betrokkenen bewoners. Ik wens hen en hun familieleden heel veel sterkte toe. Onze hulpverleners waren snel aanwezig om alle betrokkenen te helpen. De omstandigheden waaronder het ongeluk plaatsvond roepen vragen op. We wachten daarvoor de uitkomsten van het onderzoek af.” Het onderzoek ligt bij Team Verkeer van de politie. 

Nog niet reageren
De taxibus is eigendom van de Haars Groep. Online krant Sliedrecht24 sprak maandagmiddag met de directie. Het bedrijf, bekend om personenvervoer, wil nu het onderzoek loopt nog niet reageren. 

13 gedachten over “Taxibus rijdt twee mensen aan op stoep en komt tegen woning tot stilstand”

 1. Deze taxichauffeur en bedrijf zijn allemaal hetzelfde in Alblasserdam ben ik ook door 1 chauffeur mannelijk opzettelijk aangereden waar ik voorrang had en deze reed gewoon door tijd dat t bedrijf is onderzoek naar personeel gaat doen om nog meer ongelukken te verkomen

 2. Heel veel sterkte voor alle slachtoffers. Wat een dramatische gebeurtenis. In de 1e plaats, ook voor de kwetsbare bewoners van de Merwebolder.
  Maar ook voor Taxi Haars is dit zeker geen reclame. Maar als oud-medewerker/chauffeur van dit bedrijf, weet ik uit ervaring, dat zij ook diep geraakt zullen zijn, door deze gebeurtenis. Dit zal ook daar diepe wonden achterlaten. Ook Taxi Haars, sterkte.

 3. Sterkte voor de mensen die door deze bestuurster onder invloed van drank zeker al op dit tijdstip rijbewijs innemen ook
  Voor minimaal 5 jaar daarna als ze weer een rijbewijs wilt hebben opnieuw examen doen en voor alle kosten op draaien is heel onprofessioneel voor het zelfde geval waren er ook doden gevallen niet dat dit al erg genoeg is ze moet zich doodschamen .

 4. Vóór 11.00 uur al in zo een verantwoordelijke functie óok nog eens bezopen achter het stuur kruipen? 😱😡 Waar zit je dan met je gedachten.. Té triest voor woorden . Hopelijk gaan de verwondingen mee vallen en gaan de slachtoffers hier volledig en snel van herstellen en de straf voor de zat lap achter het stuur; geen straf zal te laag zijn. Grrr wat een walgelijke actie van haar en geen reclame voor Taxi Haars.

 5. Heel veel sterkte voor de slachtoffers begeleiding en voor alle die het hebben gezien en voor de hulpverleners

 6. Wat erg om het te lezen.
  Heel veel sterkte voor de slachtoffers en die gene die het hebben zien gebeuren.
  En voor de chauffeuse heb ik echt geen begrip, zij moet beter weten als beroep chauffeur.

 7. Fred en Lenny. Kleine correctie de chauffeur is een vrouw. Niet altijd standaard uitgaan van een hij.

  Sterkte voor alle betrokkenen

 8. Het is, dat het er staat, maar je kan toch niet geloven, dat een chauffeur en dan ook nog een beroepschauffeur, onder invloed rijdt.
  Waar haalt hij het lef vandaan.
  Dit is geen reclame voor Taxibedrijf Haars. (naam mag in dit geval best genoemd worden)
  Heel veel sterkte voor de gewonden, je zal maar zo’n dwaas tegenkomen, daar waar hij helemaal niets te zoeken heeft.
  Fred en Leny

 9. Sorry ongepast of het minder erg is met mensen van de Merwebolder . Bah het is voor iedereen erg . Behalve voor de chauffeur want onder invloed hoor je niet achter het stuur en zeker niet beroepsmatig. Heel veel sterkte voor de mensen die betrokken zijn. Mijn gedachten zijn ook bij de 2 clienten omdat ik er 1 in ieder geval ken maar ook voor de medebewoners de begeleiding. Want wat een schrik. Maar ook voor de bewoners van het huis en natuurlijk de hulpverlening . Ik kan het zien vanuit mijn huis en het is echt een hele organisatie .

 10. Och, echt sterkte voor degene die aangereden zijn. . Dit was gelukkig dus niet met schoolkinderen erin? Want er zit er 1 tussen die rijdt smorgens als een jekko🙈.. Ik moet er niet aan denken brrr. Hopelijk vallen de verwondingen mee bij de slachtoffers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld