Tablis Wonen zet achterdeur Nachtegaalflat open; Niet iedereen blij

SLIEDRECHT – Niet alle bewoners van de Nachtegaalflat aan de Thorbeckelaan zijn blij met de openstelling door woningcorporatie Tablis Wonen van de deur aan de achterzijde van het gebouw. Bewoners, maar dus ook anderen, kunnen tussen 14.00 – 19.30 uur straks in en uit lopen. Dat staat in een brief. 

Nu hangt er nog een bordje ‘verboden voor onbevoegden’. Na een enquête heeft Tablis Wonen besloten om de achterzijde toegankelijk te maken op een groot deel van de dag. Er komt een bewegingssensor, waarna de deur open gaat (Foto bewoner)

Er werd een onderzoek gedaan. Van de 80 formulieren kwamen er 26 terug. Volgens Tablis Wonen waren 17 mensen voor openstelling van de deur, 8 huurders tegen en 1 huurder zou onder voorwaarden akkoord gaan. Wie niet reageerde, zou instemmen (89%), volgens Tablis Wonen. Op de achterdeur bij de centrale hal komt een tijdschakelaar.

Veiligheid
Bewoners die tegen de openstelling van de deur zijn, zijn verbaasd en ze vinden het besluit onbegrijpelijk. Volgens hen was de deur juist gesloten uit veiligheidsoverwegingen. Dat wilde Tablis Wonen een kleine twee jaar geleden volgens hen. En nu volgens hen het tegenovergestelde. In de Nachtegaalflat zitten ook wat verderop mensen die ‘beschermd wonen’. “Het is verstandig dat we ons allen van de vrees bewust zijn”, stelt Tablis Wonen in een brief. De organisatie roept bewoners op een oogje in het zeil te houden en ook erop te letten dat de boel niet wordt vuilgemaakt. 

Reactie
Woningcorporatie Tablis Wonen had voor zichzelf een ondergrens van zeventig procent gesteld. Zoveel mensen moest tenminste voor de maatregel zijn. “Het werd 89% procent!”, zegt Ed Jonkers van Tablis Wonen. Om er door bewoners de aandacht op te vestigen, vindt hij niet verstandig. “Als het je dan om veiligheid gaat, dan moet je met dit onderwerp niet de publiciteit zoeken. Binnenkort voeren we de open achterdeur in. We doen dat speciaal voor de vele kinderen, die in de flat wonen. Overigens blijft er camerabewaking en spelen kinderen in de winter wat minder buiten, dan zouden we de openstelling van de deur weer kunnen bijstellen”, legt Jonkers uit.

5 gedachten over “Tablis Wonen zet achterdeur Nachtegaalflat open; Niet iedereen blij

 1. Er zijn genoeg mensen die het Formulier niet hebben gehad en dan nog niet te spreken over het termijn van een week en dat zo voor de vakantie .
  Gezien je auto niet eens veilig staat bij de flat , zegt dit ook genoeg .
  Ken beter me voordeur open zetten met een bord erbij neem maar mee .

 2. Meneer Ed Jonkers,

  Heel leuk als Tablis de deur open gaat zetten
  Kun je er op rekenen dat ik het voor het gerecht ga gooien.
  Eerst zit Tablis te hameren over veiligheid en dat ga je ’t zomaar even te niet doen.
  Dacht het niet!
  Vergeet het maar!
  Een hele boze bewoner.

 3. Het verzoek om de deur enige tijd open te houden is gedaan om de kleine kinderen van het speelplein naar huis te kunnen gaan zonder te moeten schreeuwen om hun ouders of te wachten of iemand voor hen de deur open doet.En dat kwaadwillenden zo naar binnen kunnen is niets nieuws want als er iemand aan de straatzijde op verschillende bellen drukt dan zonder te vragen wie is daar wordt de deur geopend.Dus de bewoners die zich zorgen maken hadden dan beter het formulier ingestuurd en niet achteraf zeuren!!!

 4. Wij kaarten dit bewust aan, omdat wij ons verbazen dat je dit als woningcoporatie wilt.
  Nieuws is nu eenmaal iets dat nieuw is of opmerkelijk. Dat laatste is toch hier zeker het geval.
  Lees ook de laatste zin in het artikel.

 5. Ja en nu weet iedereen dat de deur een bepaalde tijd openstaat. Ook de kwaadwillenden kunnen zo naar binnen lopen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld