Tabaksartikelen gaan uit supermarkt door veranderende wetgeving

SLIEDRECHT – Geen sigaretten, shag en vapes meer in de supermarkt. Vanaf volgende week maandag 1 juli 2024 is dat de nieuwe regel. Dat betekent dat er vanaf dan geen sigaretten en shag meer te koop is bij servicebalies in de supermarkten.

Verkoop van tabaksproducten mag nog wel in tabaksspeciaalzaken, bij benzine stations en bij gemakszaken zoals bijvoorbeeld Primera. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Dat zal tot gevolg hebben dat het daar veel drukker zal worden en dat u als consument meer moeite moet doen om uw tabaksproducten te verkrijgen”, zegt Piet Bogerd van Primera, “Door het weg vallen van de tabaksproducten bij de supermarkten zal de functie van de servicebalies daar ook gaan veranderen. Zo gaan er bij verschillende supermarkten ook de postdiensten verdwijnen. Dus ook voor het afhalen en wegbrengen van pakketjes worden het aantal punten minder, ook dit zal grotendeels opgevangen gaan worden door Primera.” De winkel is inmiddels uitgebreid met twee postterminals en meer ruimte om de afhandeling zo vlot mogelijk te laten verlopen.

4 gedachten over “Tabaksartikelen gaan uit supermarkt door veranderende wetgeving”

  1. Nou ik vind het niet normaal dat een roker het zo moelijk word gemaakt .de mensen die er voor zijn hebben zelf gerookt .we lijken wel criminelen. Maar goed bezig overheid .hoe creër je criminelen. Maar de wiet mag wel blijven . Ik denk dat wiet nog erger is als roken .daar mee kan je hele maal mee naar de klote gaan . En ik ben 57 en in bepaal zelf of ik rook of niet
    Of je rookt of niet kanker komt toch bij sommige

  2. En blijft de Primera dan ook open tot 21:00 zodat de overdag werkenden hun pakketjes op kunnen halen en dus te voorkomen dat je op zaterdag in een enorme rij mag staan voor je pakketje?

  3. Prima hoor dat tabak kopen wat moeilijker wordt gemaakt maar wanneer gaat de alcoholverkoop de supermarkt uit?

  4. Dat primera wel mag verkopen van tabak dat klopt niet hier in de stad gaat het ook vanaf 1 juli uit de schappen zelfde met de benzinepompen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld