Taal Café en Financieel Café in Buurthuiskamer

SLIEDRECHT – Handig om nu al in de agenda te zetten. Het maandelijkse Grand Café (Taal Café en Financieel Café) vindt donderdag 2 februari 2017 van 19.00 – 20.30 uur voor de eerste keer in het nieuwe jaar plaats in de Buurthuiskamer, Havikstraat 5. Zonder afspraak kan worden binnengelopen. 

Het Grand Café staat bekend als laagdrempelig, een plaats voor ontmoeting en advies. Geschoolde vrijwilligers bieden hulp. Een initiatief van de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. (Archieffoto Sliedrecht24)

Het Taal Café richt zich op zowel leerlingen die beter Nederlands willen leren spreken, als op taalbegeleiders. Bij het Taal Café kan je bijvoorbeeld terecht voor vragen en advies over taalcursussen in de omgeving en ondersteuning bij huiswerk. 

Hulp en advies
Bij het Financieel Café kan je aankloppen voor vragen en advies op financieel gebied, zoals huur- en zorgtoeslag en het invullen van formulieren, zoals voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen, of voor hulp en advies bij het ordenen van de Thuisadministratie. Ook wanneer je niet goed kan rondkomen en advies nodig hebt bij budgetteren om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen, kan je terecht bij het Financieel Café.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld