Subsidie oplaadpaal weer mogelijk

SLIEDRECHT / REGIO – Bedrijven uit de Drechtsteden, waaronder Sliedrecht, kunnen nog tot 1 december 2015 een subsidie aanvragen voor een oplaadpaal bij hun bedrijf. De subsidie bestaat uit een bijdrage van 50% in de kosten voor de aanleg, tot een bedrag van duizend euro. Dat bericht Bureau Drechtsteden.

De subsidieregeling die al vanaf mei 2014 loopt, was eerder stopgezet omdat het geld uitgegeven was. Nu is er € 30.000,= extra beschikbaar gesteld.

Met de subsidie stimuleren de Drechtsteden het gebruik van elektrische auto’s. Ondertussen zijn er al meer dan honderd laadpunten bij bedrijven in de Drechtsteden geplaatst.

Elektrische rijden
Een subsidie kan, nadat de oplaadpaal (tussen 1 augustus 2014 en 1 december 2015) is geplaatst, worden aangevraagd. Een belangrijke voorwaarde is dat u één of meer elektrische auto’s heeft, in eigendom of via een leasecontract en dat de laadpaal minimaal twee oplaadpunten (aansluitingen) heeft. De aanvrager moet eigenaar of erfpachter zijn van de grond waarop de oplaadpaal is geplaatst. Bij huur moet de verhuurder instemmen met de plaatsing van de oplaadpaal.

Meer informatie
Ieder bedrijf kan maximaal een keer een subsidie aanvragen. De oplaadpaal moet minimaal één jaar gebruikt worden. Hier vindt u alle voorwaarden en regels op een rij. Subsidieaanvragen kunnen vanaf nu tot 1 december 2015 worden ingediend via het aanvraagformulier. Er is maximaal € 30.000,- beschikbaar voor de regeling. De aanvragen worden beoordeeld in volgorde van binnenkomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld