Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Stichting Struikelstenen Sliedrecht zoekt informatie over pand aan Stationsweg

SLIEDRECHT – Wie bewoonden na 1965 het huis Stationsweg 42? Wat was het jaar dat de gemeente Sliedrecht het pand kocht (mogelijk in relatie tot de bouw van toenmalig theater De Bonkelaar – red.) en wie kan meer vertellen over de tijd dat Youth for Christ Sliedrecht er het thuishonk had? Stichting Struikelstenen Sliedrecht wil dat graag weten en doet dinsdag 30 juli 2019 een oproep. 

Het pand Stationsweg 42. Eind 1990 ging de slopershamer erin. 

In oktober 2019 worden op het genoemde adres twaalf struikelstenen gelegd. Dat gebeurt op de plaats waar tot eind 1990 het pand stond. De laatste jaren – 1976 – deed de voormalige woning dienst als koffiebar “Het Luik” en was het de ontmoetingsplaats van Youth for Christ Sliedrecht. “In ons onderzoek naar de geschiedenis van het huis, blijkt het nog het moeilijkst om de gegevens van de laatste jaren boven water te krijgen. Zo weten we wel wie het huis in 1877 liet bouwen, wie er hebben gewoond tot aan 1965, maar dan drogen daarna de gegevens op”, zegt secretaris-penningmeester Gerrit Venis van Stichting Stuikelstenen Sliedrecht.

Oproep
Wie de stichting denkt te kunnen helpen, mag een e-mail sturen naar info@struikelstenensliedrecht.nl of bellen met tel. 06-46438257. 

2 gedachten over “Stichting Struikelstenen Sliedrecht zoekt informatie over pand aan Stationsweg”

  1. Ik weet dat er twee tante’s van mij gewoond hebben maar ik wat er geen jaartallen bij, zij woonden in de rechter kant . De dames BAKKER tante LENA en tante MIEN . En aan de linker kant mijn neef Kees Leeuwestein met zijn vrouw Bets .

Plaats een reactie

*=Verplicht veld