Oishi Fusion

Stichting Lach voor een Dag verzorgt geweldig feest voor Siem

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In Partycentrum De Lockhorst aan de Sportlaan vond zondagmiddag 26 juli 2020 een bijzonder feestje plaats voor Siem – afkomstig uit Breda – die een zeldzame stofwisselingsziekte heeft. Door deze ziekte worden vitale organen aangetast. 

In het midden van zijn ouders en familie geniet Siem van een op maat verzorgde show door Woezel & Pip. Na afloop van de show kon iedereen met de hondjes op de foto. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Stichting Lach voor een Dag – een initiatief van Van Hoorne Entertainment B.V. – was aanwezig met een minishow van Woezel & Pip, de twee hondjes waar Siem zo gek op is. Uitbater Arie van den Nieuwendijk van partycentrum De Lockhorst – die de stichting een warm hart toedraagt – stelde het zalencentrum daar graag voor beschikbaar.

Limousine
Samen met zijn ouders en familie genoot Siem – die morgen, maandag 27 juli 2020, vijf jaar wordt – van een gezellig acteer- en liedjesspektakel. Het begon al spannend met een rondrit in een lange witte limousine. Siem werd als VIP afgezet bij het zalencentrum waar de volgende verrassing op hem wachtte. Vol verbazing kwam hij de zaal binnen, waar veel gekleurde ballonnen zijn aandacht trokken. Een feestje begint uiteraard met taart, er was een heerlijke Woezel & Piptaart, alle gasten kregen een stukje! De ogen van Siem straalden toen Woezel & Pip de zaal binnenkwamen. De hondjes gaven een geweldige show en zongen vrolijke liedjes. Na afloop kreeg Siem ook nog cadeautjes van Woezel & Pip, toen was het feest helemáál compleet!

Genieten
Stichting Lach voor een Dag zet zich in om kinderen met een ernstige ziekte een onvergetelijke dag te bezorgen. Omdat elk kind anders is, wordt elke dag ‘op maat’ georganiseerd. Daarbij ligt de nadruk op ‘mogelijkheden’ en niet op ‘beperkingen’. De stichting organiseert een complete dag uit naar een theatervoorstelling van Van Hoorne Entertainment of een aan hen gelieerde activiteit. Genieten staat hierbij voorop. Zo kan het kind, samen met ouders, broertjes, zusjes en anderen die hen dierbaar zijn alle zorgen even vergeten en heerlijk lachen.

Leverdonor
De ouders van Siem waren eerder deze maand te gast bij het programma Beau (RTL4) om aandacht te vragen voor deze bijzondere metabole ziekte, waarbij eiwitten niet worden afgebroken. Siem heeft dringend een leverdonor nodig. Er is een nog geen match gevonden. Een spannende tijd breekt nog aan. Door het inplanteren van een stukje van de donorlever zal de kwaliteit van leven voor Siem naar verwachting toenemen. De hoop van de ouders is erop gevestigd dat de medische wetenschap een soort gentherapie kan ontwikkelen die de genetische ‘fout’ kan herstellen.

1 gedachte over “Stichting Lach voor een Dag verzorgt geweldig feest voor Siem”

  1. Wat een geweldig mooi verslag over Siem, het kleinkind van mijn lieve hartsvriendin🥰
    Geweldig omdat hij jarig is maar nog meer om hem even te laten vergeten dat hij ziek is en om vooral ook zijn ouders die alke zorgdn “even” kunnen “vergeten” en heerlijk kunnen genieten.
    💕👍Toppie voor de organisatie👍💕

Plaats een reactie

*=Verplicht veld