Sterke competitiestart voor jeugdschaker Gijsen

SLIEDRECHT – De interne competitie van de dit jaar jubilerende Schaakvereniging Sliedrecht is donderdag 10 september 2015 begonnen en al meteen kon William Gijsen een prima resultaat neerzetten, want in een aanvallende partij wist hij Joost Stoker netjes te verslaan.

Een mooie start voor de jeugdspeler die zo aantoont een geduchte tegenstander te worden voor de ervaren spelers.

Prima resultaat
In de eerste ronde van de interne competitie worden de partijen altijd geloot en dat geeft vaak verrassende paringen met soms verrassende resultaten. Zo wist Yaro van Beest te winnen van Koos van den Berg. Voor Yaro een prima resultaat, want hij schaakt pas een jaar, maar volgt wel trouw de lessen van Peter Vis en Teunis den Rooijen.

Maatje te klein
Hans Vink ging voortvarend van start tegen routinier Niels Mijnster en leek voor een verrassing te gaan zorgen. In het eindspel greep hij echter mis en moest alsnog opgeven. Floris Verweij had nog wat moeite met het nieuwe speeltempo en moest in Robert van Rekom zijn meerdere erkennen. Ook Henk Prins was net een maatje te klein voor topper Wout Boer. Wim Hokken kende in Henri Hartog een gevaarlijke tegenstander en de veelvoudige kampioen moest alle zeilen bijzetten om het hele punt binnen te halen.

Tweede ronde
Leo Koppelaar gaf talent Jorik Klein goed partij, maar moest uiteindelijk toch de koning omleggen. In de overige partijen waren het vooral de sterkere spelers die hun tegenstander schaakles gaven. Donderdag 17 september 2015 wordt de 2e ronde van de competitie gespeeld. Nieuwe schakers zijn nog steeds welkom. Kom op donderdagavond eens langs in Aktiviteitencentrum de Havik de gezellige sfeer proeven en speel een partij tegen één van de leden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld