Stephany Koppelaar op podium bij teamwedstrijden

NIJMEGEN – De turnsters van omnisportvereniging Synergos hadden zaterdag 11 november 2023 hun eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Deze vonden plaats in de Jan Massinkhal in Nijmegen.

De turnsters van het team OJC-Synergos met Stephany Koppelaar. Stephany staat op de foto links op het hoogste podium. Eerste plaats! (Foto Synergos)

Stephany en Anique zijn dit wedstrijdseizoen begonnen met team-wedstrijden. Ze doen beide mee bij een team van OJC Rosmalen en willen deze wedstrijden gebruiken om nieuwe dingen uit te proberen. Tijdens deze wedstrijden mogen er per team en toestel drie turnsters hun oefeningen aan de jury laten zien en hiervan tellen er 2 voor de uiteindelijke teamscore

Eerste plaats
Stephany Koppelaar mocht als eerste Synergos-turnster aan de slag en zij deed voor het eerst mee als junior in de 2de divisie. Stephany deed mee op vloer en brug. Zo kon ze goed kijken hoe haar oefening beviel en hoe de jury haar brugoefening zou beoordelen. Het team van Stephany behaalde heel knap de eerste plaats en is hiermee al een eind op weg naar de teamfinale. In ronde 3 was Anique Bakker met de senioren in de 2de divisie aan de beurt. Ook zij gebruikte deze wedstrijden om te kijken hoe haar oefeningen gaan en hoe ze worden beoordeeld met nieuwe elementen. Zo turnde Anique op brug haar oefening met paksalto en zolenhandstand en op de balk probeerde ze haar combinatie van flikflakken uit. Anique deed verder nog mee op het onderdeel sprong. Het team van Anique behaalde de 5de plaats met een puntenverschil van 1.60 op de nummer 3. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld