SLIEDRECHT – De uitslag van de Tweede Kamerverkiezing 2017 in Sliedrecht was donderdag 16 maart 2017 rond 02.00 uur bekend. Toen waren alle stemmen geteld. Volgens burgemeester Bram van Hemmen (CDA) was het een forse klus. De opkomst was hoger dan in 2012. De VVD wint in deze nog steeds voorlopige uitslag met 13 stemmen meer van de SGP.
Verschillende vrijwilligers hielpen bij het tellen van de stemmen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
De SGP komt daarmee op de tweede plaats. De PVV eindigt in het Baggerdorp als derde met 2 stemmen boven het CDA. Het opkomstpercentage in Sliedrecht was 81,37, dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. In 2012 ging 75,14 procent van alle stemgerechtigden hier naar de stembus. De officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Sliedrecht volgt later.
De uitslag is als volgt:
’t Is gewoon een vaststaand feit dat PVV-stemmers de laagst opgeleide stemmers zijn. Slechts 4% van de hoog opgeleiden stemmen PVV.
Zo te lezen heeft kleine jan water gehad om met zijn reactie boven een iq van 75 te komen.
Waarvoor dank;-)
In 2002, niet in 2017
Deze keer wél helemaal eens met Nomen Nescio! 🙂
Klopt maar dat stel ik ook niet ter discussie.
Als u goed kijkt dan ziet u dat de SGP juist van 3 naar 2 is gegaan bij de landelijke verkiezingen.
Deels mee eens, bij PVV als partij wordt i.i.g. het ontkennen van historische feiten niet aangemoedigd.
Ik schrik er ook van dat we in dit dorp zoveel extremen hebben… Denk, maar ook PVV … 2 partijen waar je met een iq boven de 75 niet op zou stemmen lijkt me en gevoed worden door onderbuikgevoelens die niet leidend zouden moeten zijn in een stemhokje.
Wat ik me bij een dergelijke uitslag en vergelijking met gemeenteraadsverkiezingen afvraag is hoe het verschil in stemmen voor bijvoorbeeld de VVD is te verklaren. Zij krijgen lokaal maar de helft van het aantal stemmen bij de landelijke verkiezingen. Vanwaar dat verschil?
Eigenlang, daarmee doel ik op de agressie die dit onderwerp oproept bij veel jonge Denk-stemmers en wat wordt aangewakkerd door Denk-voormannen. Je moet als docent ook aan jezelf denken en niet het mikpunt van die agressie worden. Welkom in Nederland 2017.
Daarom is die 2e mogelijkheid ook veel beter, goed onderwijs om dit soort enge Denk-beelden te bestrijden. Veel van de aanhang van Denk bestaat uit mensen die weinig tot geen kennis hebben over WOII. De schotelantenne geeft info uit land van oorsprong en dat zijn geen Jodenvriendelijke plaatsen en de docent op de middelbare school skipt het onderwerp Holocaust uit eigen belang.
Waarmee als ze verdwijnen uit ons dorp het probleem niet verdwenen is… Het is gewoon verplaatst!
Dan zie je zomaar staan dat er door honderden inwoners van ons dorp op Denk is gestemd. Een partij die de genocide op de Armeniërs begin 20e eeuw niet wil erkennen, aan antisemitisme grenzende opvattingen heeft over Israël etc. Hoop dat de genocideontkenners van Denk spoedig zullen verdwijnen uit ons land of zich laten bijscholen op het gebied van geschiedenisonderwijs.
Ja, je begrijpt het verkeerd, Roel.
Met stemmen in het dorp voor een Tweede Kamer of Provinciale Staten is er een uitslag.
Dus ook een winnaar.
Het is talk of the town en lokaal nieuws én dus brengen wij nieuws!
Een ieder mag uitmaken hoe interessant hij of zij het vindt.
Redactie Sliedrecht24
Begrijp ik iets verkeerd?
Het nieuws, over hoe er plaatselijk gestemd is op landelijke
partijen, heeft er toch niets mee te maken, welke partij er in dorp X , Y, of S(liedrecht) de grootste of de kleinste is?
Met deze stemuitslag informatie schieten de plaatselijke partijen nu niets op.
Het kan interessant zijn voor landelijke partijen om te weten, waar hun kiezers wonen. Maar meer niet.
Hoe belangrijk is dit dan voor kiezers?
Goed dat de SGP nu eens niet de grootste is!!