Statushouders komen samen voor gezellige avond in Pand 33

SLIEDRECHT – Statushouders uit Sliedrecht kwamen vrijdagavond 7 december 2018 bij elkaar in Pand 33 aan Kerkbuurt-West. De samenkomst was uitsluitend voor hen en dus min of meer besloten. 

Naast gezelligheid, een kopje koffie of thee waren er lekkere hapjes en muziek. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De avond is georganiseerd door Sadoo Ahmed, vrijwilliger bij Participe. Deze organisatie ondersteunt asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen bij het zetten van de eerste stappen op weg naar zelfredzaamheid in de lokale samenleving. Ook bevordert Participe welzijn in de wijk en bevordert zorg voor thuis.

Hulp
Ahmed wilde een gezellige avond organiseren voor statushouders. Ze kocht spullen in en maakte thuis lekkere hapjes voor vrijdagavond. Volgens haar worden de kosten door de gemeente Sliedrecht vergoed. Ds. Gerard Vrooland stelde de ruimte, Pand 33 beschikbaar.

Verschillende landen
Tientallen statushouders waren door Ahmed persoonlijk uitgenodigd, want communicatie aanvankelijk per e-mail bracht niet het gewenste resultaat. Onder de statushouders waren mensen uit Eritrea, Syrië, Afghanistan en Iran. Er kon vrijdagavond gezellig worden gepraat en op muziek worden gedanst. Genoten werd van verschillende lekkernij. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld