Statement Adviescollege Chemours en DuPont

SLIEDRECHT – De leden van het Adviescollege hebben met de directies van Chemours en DuPont besloten verder te gaan in een andere vorm. Het chemiebedrijf gaf donderdag 6 oktober 2016 een statement aan Sliedrecht24.

Het Adviescollege ondersteunt het streven van DuPont en Chemours naar meer transparantie en actieve communicatie met de directe omgeving. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het Adviescollege bestaat al sinds 1994. De leden hebben tot nu toe op persoonlijke titel gevraagd en ongevraagd advies gegeven.

Nieuwe aanpak
Vanwege de huidige omstandigheden wordt gedacht aan een platform waarin de omgeving van de beide bedrijven is vertegenwoordigd. Met deze nieuwe aanpak willen beide bedrijven en de leden van het Adviescollege zorgen voor meer openheid en transparantie over de bedrijfsvoering van Chemours en DuPont. “We hebben verschillende mogelijkheden besproken, maar een definitieve vorm hebben we nog niet bepaald”, zegt voorzitter Ab de Buck van het huidige Adviescollege. “We willen wel snel stappen zetten. We kijken daarbij naar omgevingsraden van andere bedrijven.”

6 gedachten over “Statement Adviescollege Chemours en DuPont”

 1. Leo, er zijn nog steeds allerlei mensen die zowel in zaken zitten die DuPont betaalt en waar er ook gemeentespul inzit, maar ook bv artsen, rotery is hier ook zo’n voorbeeld van. Zo kon DuPont zolang alles onder de pet houden.

 2. Zelden zo’n hol statement gezien. Welke gevraagde en ongevraagde adviezen zouden er de afgelopen 20 jaar zijn gegeven?
  Het lijkt er op dat ze vergeten zijn de laatste jaren vooral ongevraagde adviezen te geven en nu wakker geschrokken zijn.
  Vanwege de huidige omstandigheden gaat gekeken worden naar een platform waarin beide bedrijven betrokken zijn. Dat was dus duidelijk niet het geval. Chemours en DuPont waren blijkbaar ook niet transparant naar elkaar en de commissie is mijn conclusie als ik dit lees.

 3. Zijn er nog steeds leden van de commissie, die inderdaad werden betaald door DuPont, die tevens lid zijn van de fractie en of burgerraadsleden van de gemeente Sliedrecht?
  In het zeer jonge verleden waren er personen die ook in de gemeentepolitiek en of journalistiek van een regiokrant lid van deze commissie.
  Er is door ons commentaar geleverd op deze gang van zaken, maar dat werd met de mantel der liefde bedekt.
  Tip: Partijen in Sliedrecht stel deze vraag eens aan uw fractie en of bestuurders!

 4. Dat adviescollege is dus vanaf 1994 al goed bezig? Vandaar die geweldige communicatie door Chemours / Dupont. Wat krom is praat je niet recht. Je kan nu weer gaan lopen schermen met adviescolleges. Dat brengt niets wanneer het niet komt tot de kern van de zaak: woon en leefomgeving wordt vergiftigd. En dat moet stoppen. Een adviescollege is alleen maar tijd aan het rekken door over bijzaken te praten. En dat dient uitsluitend het belang van Chemours / Dupont: zo lang mogelijk doorgaan met gif spuien, omdat het geld oplevert.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld