Japans restaurant Oishi Fusion

St. Patricks Day met twee Ierse bands in muziekcafé The Moonshine

SLIEDRECHT – Hoewel Oktoberfest in München nog altijd het grootste bierfestijn ter wereld is, wordt St. Patricks Day in de meeste landen gevierd. “Op naar schatting meer dan 30 miljoen feesten in meer dan 40 landen ter ere van de Ierse feestdag wat goed zou zijn voor meer dan 70 miljoen liter bier. Net als bij Carnaval is voor velen de oorspong niet meer dan bijzaak. Op St. Patrick’s Day wordt er gedronken, en veel”, aldus uitgaansgelegenheid muziekcafé The Moonshine. Zaterdag 14 maart 2020 is er een matinee-avond in The Moonshine, Stationsweg 3. De toegang is gratis en de deur gaat om 16.00 uur open (begonnen wordt om 17.00 uur).

Tekst gaat verder onder video.
Een optreden van The Old Man Fergus. Zij bijten zaterdag het spits af.

De eerste band The Old Man Fergus begint om 17.00 uur en om 19.00 uur geeft Sheamus & Shamrock alias onze Sliedrechtse muziekhelden Crockett and The Free Candle er een vervolg aan. “Omdat St. Patrick’s Day dit jaar op een dinsdag valt, trekken wij de boel lekker naar voren en gaan er deze zaterdag een groot feest van maken met natuurlijk Iers bier op de tap en een keur aan Ierse whiskey’s”, schrijft The Moonshine. Direct na openig slaat gezellige Irish Pub muziek de klok in The Moonshine en gaat rond 16.30 uur de knop om naar een passend stuk live muziek van The Old Man Fergus. Als in een Ierse pub speelt de band Ierse Folk “from the old country”, the traditional ballads and traditionals. De muziek laat zich het beste omschrijven als gezellig en informeel. De traditionele songteksten worden op een ongedwongen en vooral eigen wijze gebracht. 

Entertainen
The Old Man Fergus heeft in haar korte bestaan inmiddels op diverse podia gestaan als Bibelot, Festival Naaldwijk, Voorstraat Noord Festival Dordrecht, Nieuwkerksplein Dordrecht, Irish night Ottoland, Big Rivers, diverse muziekcafés en kleine festivals. Daarnaast hebben deze heren de afterparty verzorgd van de befaamde Ierse band The Fureys in de Kunstmin Dordrecht.  Na The Old Man Fergus zal het grote groene feest nog niet teneinde zijn in The Moonshine. “Ook Sheamus & Shamrock zal ons die dag entertainen. Wie? Je kent ze vast wel: prettig gestoord, onvoorspelbaar en altijd weer anders… Gaat er al een belletje rinkelen? Het zijn namelijk onze goede vrienden van Crockett & The Free Candle. Wat ze precies gaan spelen is zoals altijd een verassing, maar stiekem hopen we natuurlijk ook op wat Ierse klanken. Hoe dan ook: een knallend feest zal het worden met Murphy’s Irish Red op de tap”, aldus The Moonshine

Plaats een reactie

*=Verplicht veld