Spreekbeurt PCOB over ouderenmishandeling

SLIEDRECHT – In de Maranathakerk vindt dinsdag 29 september 2015 om 14.00 uur een spreekbeurt plaats met als thema ‘Ouderenmishandeling, dat komt bij ons niet voor’. Spreekster is Gerda Thiele van ‘Veilig Thuis’. De zaal gaat om 13.30 uur open.

De middag is bedoeld voor leden van de PCOB, afd. Sliedrecht. 

In de praktijk blijkt dat ouderenmishandeling dagelijks voorkomt. In alle lagen van de samenleving, in alle culturen, bij hoog- en laag opgeleiden en onder mannen en vrouwen Vaak wordt ouderenmishandeling niet herkend.

Erkenning
Praten over ouderenmishandeling is nog erg moeilijk. De slachtoffers schamen zich ervoor en durven er meestal niet over te beginnen. Ze zijn afhankelijk van degene die hen verzorgt of die bijvoorbeeld de boodschappen doet. De landelijke overheid heeft het probleem rondom ouderenmishandeling erkend en heeft in 2011 het Landelijk actieplan ‘Ouderen in Veilige Handen’ opgesteld.

U vindt de Maranathakerk aan de Lijsterweg 2. Wanneer u niet meer in de gelegenheid bent, om de contactmiddagen te bezoeken omdat de reis te vermoeiend is, dan kunt u zich opgegeven voor vervoer naar de Maranathakerk bij de heer R. van Kleef, tel. 0184-417757.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld