Sportvereniging Kurosaki krijgt Keurmerk Vechtsportautoriteit

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse Sportvereniging Kurosaki heeft het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen. De sportschool zegt zondag 30 mei 2021 te voldoen aan alle eisen, die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

De gym van Kees Visser verzorgt lessen in kickboksen en Muay Thai voor volwassenen en jongeren van alle niveaus. Van onervaren beginners tot (aanstaande) topsporters trainen in dezelfde zaal, allemaal met hun eigen ambities.

Onderscheid
De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Daarin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF. “Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport”, stelt voorzitter Herbert Dekkers van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, “Hang een bokszak op in je schuur en noem  jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.”

Positie behouden
Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten  van wedstrijden. Dekkers stelt: “Ook voor sporters is het Keurmerk goed. Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de gyms.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld