Japans restaurant Oishi Fusion

Spelers eerste elftal v.v. Sliedrecht nog zoekende

door Joop Hartog
WOUW / SLIEDRECHT – Sliedrecht is volop in de voorbereiding voor de nieuwe competitie. Daarvoor werd zaterdag 24 augustus 2019 geoefend in Wouw in Noord-Brabant tegen Cluzona. Een goed voetballend team dat in het afgelopen seizoen ook in de top van de zondag tweede klas is geëindigd. Het resultaat was enigszins teleurstellend: met een bloedeloos 0-0 gelijkspel moest Sliedrecht huiswaarts keren.

De wedstrijd startte met een fris begin van tegenstander Cluzona, dat waarschijnlijk tegen een eerste klasser zijn beste beentje wilde voorzetten. En dat lukte aardig. Vooral op het middenveld wisten de gastheren met veel loopwerk al combinerend de overhand te hebben. Veel kansen leverde dit niet op. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Na de onnodige uitschakeling van vorige week in de TOTO KNVB beker hadden een aantal basisspelers rust gekregen en waren er hier en daar wat kleine pijntjes bij enkele overige spelers. 

Allergrootste kans
Na een half uurtje spelen kreeg Sliedrecht wat meer vat op het spel en zette wat eerder druk. Dit leverde enkele kansen op zoals een goed geplaatste kopbal van Luciano van Harlingen, die goed werd verwekt door de doelman en een diagonaal schot van Van Harlingen dat op een corner uitliep. Een uitval van Cluzona vlak voor rust leverde de allergrootste kans op maar de lage voorzet werd voor open doel naast geschoten.

Meer snelheid
Na de pauze de gebruikelijke wissels en was Sliedrecht duidelijk de beter ploeg. Cluzona had de eerste helft goed gespeeld maar kon het opgeschroefde tempo niet altijd meer volgen. Sliedrecht, dat vooral met de inbreng van Anthony Fortes Furtado, veel meer snelheid in het spel kreeg, was echter niet in staat om te scoren. De beste kans was voor Quincy Bartens, maar zowel zijn eerste inzet als de rebound werd met enig fortuin gekeerd door de keeper. Geen geweldige prestatie van Sliedrecht dat deze wedstrijd duidelijk moeite had om het doel te vinden. 

Komende week
Zaterdag 31 augustus 2019 gaat het echte werk beginnen. Dan start Sliedrecht in het nieuwe bekertoernooi in een thuiswedstrijd tegen Geinoord Nieuwegein (2e klas). Aanvang 14.30 uur

Plaats een reactie

*=Verplicht veld