Japans restaurant Oishi Fusion

Spanning terug in schaakcompetitie

SLIEDRECHT –  Na de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is de competitie weer helemaal open. Koploper Wim Pool ging donderdag 25 februari 2016 onderuit tegen naaste concurrent Peter van den Bergh en Jorik Klein kroop door winst op ‘opa’ Hans Klein weer dichter naar de top. Dat bericht Schaakvereniging Sliedrecht zondag 28 februari 2016.

De 4 koplopers staan nu binnen honderd keizerpunten van elkaar. Peter van den Bergh wist dat hij moest winnen van clubkampioen Pool om nog enige kans op het kampioenschap te behouden. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

In een aanvallende partij drukte Van den Bergh zijn tegenstander in de verdediging en maakte het in het eindspel fraai af. Robert van Rekom blijft in de top 5 na remise tegen Wim Hokken. Ook vader Jerry van Rekom kwam niet verder dan remise tegen Kees Wessels.

Te sterk
Yaro van Beest begon sterk tegen Wout Boer, maar kwam in het eindspel routine te kort en moest zijn koning omleggen. Jurgen de Haan en Nico van Mourik speelden een gelijk opgaande partij en deelden uiteindelijk het punt. Peter Vis speelde vrijuit tegen Andrew Mensing, maar moest al snel ontdekken dat Andrew de sterkere speler was. Ook Jan Sulman moest in de sterkere Teunis den Rooijen zijn meerdere erkennen. Johan Gijsen hield het lang vol tegen Martijn Stoker, maar nadat Stoker de stelling was binnengedrongen en pionnen ging rapen was het snel uit.

Pionoffer
Tobias Dekker zette tegen Henri Hartog een dusdanig sterke stelling neer, dat Hartog doorspelen in het middenspel niet meer zag zitten. Jan Willem Kraaijeveld en Leo Koppelaar schoven de stelling volledig dicht, deelden het punt en gingen snel aan de bar. Daniël de Bruin liet zich niet van de wijs brengen door een pionoffer van Mark van Hulst en combineerde netjes naar de winst. De eerste overwinning voor de nieuwkomer is binnen! Donderdag 3 maart 2016 wordt de 24e ronde gespeeld. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld