Japans restaurant Oishi Fusion

SP Dordrecht pleit voor breed bevolkingsonderzoek

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De SP Dordrecht roept de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht op om alsnog een gratis bevolkingsonderzoek aan te bieden aan alle omwonenden, een onderzoek dat ook breder zou moeten zijn dan alleen de mogelijke aanwezigheid van PFOA in het bloed. De partij van milieugedeputeerde Rik Janssen deed de oproep maandagavond 17 oktober 2016. 

SP Dordrecht is van mening dat chemische productie in een dichtbevolkt land als Nederland alleen plaats kan vinden als aan de strengste eisen wordt voldaan. “Indien de productie van bepaalde stoffen niet op een veilige manier plaats kan vinden, dan moet die productie gestaakt worden en moet gezocht worden naar alternatieve productie.”

Eindproducten
Een verplaatsing van de productie naar andere dichtbevolkte gebieden zoals de Botlek bij Rotterdam biedt volgens de SP ‘geen oplossing’. “Waar nodig moeten alternatieve fabricagewijzen, of zelfs andere eindproducten worden ontwikkeld”, stellen de socialisten. “Ons uitgangspunt is dat de belangen van bewoners en werknemers voor een schone en veilige productie gelijk zijn, en niet ondergeschikt gemaakt mogen worden aan de winsten voor de bezitters.”

Protest
SP Dordrecht steunt een symbolische poortblokkade, een initiatief van de Sliedrechters Bram de Winter en Kees van der Hel. “Wij roepen de actievoerders ook op om de blokkade daadwerkelijk symbolisch te houden. Een volcontinue
chemisch bedrijf kan niet van het ene op het andere moment stil gezet worden zonder juist die gevaren op te roepen als waar tegen geprotesteerd wordt. Ook moet een ongestoorde ploegenwisseling plaats kunnen vinden. De actie moet zich immers richten op de eigenaren en directies van de bedrijven, en niet tegen de werknemers”, aldus SP Dordrecht.

4 gedachten over “SP Dordrecht pleit voor breed bevolkingsonderzoek”

  1. De Dordtse politiek heeft slappe knieën! Gisteren al Brok en nu SP. Het is ook DuPont-personeel dat zeer aggresief is naar omwonenden toe, maar dan is de SP doodstil. Kees heeft gelijk! Een dergelijke situatie is niet eens aan de orde. Gisteren maakte de SP ook al voor niets tramelant over die situatie tussen Bram/Kees en Anton toen het allang voor bij was. Wel bij de les blijven, SP en dat doe je door met Dordtse actievoerders en omwonenden te praten en niet door ze te negeren.

  2. Toe maar,
    SP Dordrecht worstelt zich ook uit de Spagaat. Misschien moeten ze die druk juist op hun gedeputeerde zetten. Maar dat ligt waarschijnlijk te gevoelig bij een partijgenoot.

  3. Goede morgen SP Dordrecht.
    Wij zullen zeker niet gaan voor een complete blokkade waarbij situaties kunnen ontstaan zoals u omschrijft!

    Wij houden het netjes en verantwoord in tegenstelling tot Chemours /Dupont!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld