SOJS verliest rechtszaak tegen gemeente Sliedrecht

SLIEDRECHT – De rechter heeft dinsdag 2 april 2024 de gemeente Sliedrecht in het gelijk gesteld voor wat betreft de opzegging van de huurovereenkomst met Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS). Dat maakt de gemeente Sliedrecht dinsdagavond 2 april 2024 bekend.

De rechter heeft geoordeeld dat de gemeente zorgvuldig heeft gehandeld. De gemeente mag voor het verbouwde pand aan de Stationsweg nieuwe afspraken maken. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De uitspraak betekent dat de oude huurovereenkomst met SOJS rechtsgeldig is opgezegd en dat SOJS geen aanspraak kan maken op ontruimingsbescherming.

Nieuwe afspraken
De gemeente zegt dinsdagavond graag het gesprek met het bestuur van SOJS te vervolgen om nieuwe afspraken te maken over de huur en het gebruik van het pand Elektra. Belangrijk is dat de jongerenactiviteiten en de podiumactiviteiten daar spoedig kunnen plaatsvinden.

Procedure
Eind vorig jaar heeft SOJS een procedure aangespannen tegen de gemeente. De rechter heeft met de uitspraak de gemeente in het gelijk gesteld en het verzoek van SOJS afgewezen.

4 gedachten over “SOJS verliest rechtszaak tegen gemeente Sliedrecht”

 1. Martijn Bakker schrijft hier precies wat ik hier heel de week al had willen schrijven.Alles wat de PVDA en later Pro Sliedrecht in Sliedrecht hebben opgebouwd komt onder de sloophamer van de SGP/CU die liever kerken laat bouwen dan woningen.En nu willen ze nog meer ruimte ,waarschijnlijk voor een weer afgescheiden van een weer afgescheiden groepje gelovigen waar er inmiddels al een stuk of 21 of 22 groepen van zijn. En nu is Elektra aan de beurt dus.Eerst laten ze het gebouw voor een kapitaal verbouwen,ok dat was nodig,maar waarom die afschuwelijke vierkante glazen pui(st) aan de ingang?
  Dat prachtige gebouw ziet er nu uit als een gesloten inrichting of als een sanatorium.Een ding moet ik de SGP/CU ers wel nageven,ze gaan trouw elke 4 jaar met zijn allen naar de stembus.Dat zouden de humanisten/andersdenkende/agnosten in Sliedrecht ook eens moeten doen.

 2. Vergeet allemaal niet de SGP en de CU te bedanken voor het compleet slopen van sociale kant van Sliedrecht. Zowel de Lockhorst als Elektra moeten allemaal weg zodat de SGP hun eigen beheersvorm hierop los kan laten en het pand van Elektra EINDELIJK aan de kerk verhuurd kan worden, iets wat de SGP al jaren wil, sinds het pand tussen de kerk en Elektra gesloopt is.

  Schaam jullie diep SGP, CU en vooral de mensen die keer op keer weer stemmen op deze cultuur moordenaars.

 3. Blij dat ik zit want hier zakt toch je broek van af, wat typisch Sliedrecht nou weer, de jeugd had de toekomst ooit, maar vuile spelletjes spelen daar zijn we niet vies van , zeker de jeugd niet, goed voorbeeld doet goed volgen….ahum. Gegroet Ad.

 4. Het pand is prachtig opgeknapt.
  Gelijk zullen ze hebben de Gemeente Sliedrecht betreft het opzeggen van het huurcontract maar schaamte…

  Hoe kan je nou het spel zo spelen richting een stichting/vereniging.
  Deze vullen een belangrijke taak/voorziening voor een grote doelgroep in het dorp.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld