‘Eén Sociaal team voor alle Sliedrechters een feit’

SLIEDRECHT – Vanaf nu heeft de gemeente Sliedrecht één Sociaal team voor alle inwoners van -9 maanden tot en met 100+ jaar oud. Maandag 9 januari 2017 tekenden de convenantpartners van het Sociaal team Sliedrecht daarvoor in aanwezigheid van wethouder Hanny Visser (PRO Sliedrecht) van Wmo, Jeugdzorg en Jeugdwelzijn een samenwerkingsconvenant.

Wethouder Hanny Visser (PRO Sliedrecht) was bij de ondertekening van het convenant. (Foto Sliedrecht24)

Tot nu toe waren het Jeugdteam (met toegang in het Centrum voor Jeugd & Gezin) en het Sociaal team Wmo (met toegang via het Wmo-loket) van elkaar gescheiden. Het afgelopen jaar is er door de partijen hard gewerkt om beiden samen te voegen tot het Sociaal team Sliedrecht.

Eerste stap
Alle inwoners kunnen nu bij het Sociaal team terecht voor vragen over zorg, welzijn, wonen, financiën, inkomen, onderwijs, opvoeden/opgroeien en ontwikkelen. Wethouder Visser: “We willen de ondersteuning en/of hulp aan onze inwoners zo efficiënt en laagdrempelig als mogelijk organiseren. De vorming van het Sociaal team Sliedrecht is hierin een belangrijke eerste stap. Maar we gaan nog een stap verder. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om het Sociaal team Sliedrecht in één gebouw, met één toegang te huisvesten. Hierdoor kunnen onze inwoners in de toekomst op één plaats terecht met al hun vragen.” Ondanks de samenvoeging tot het Sociaal team Sliedrecht, kunnen de inwoners voor hun vragen vooralsnog terecht op de vertrouwde plaatsen, zoals het Centrum voor Jeugd & Gezin en het WMO-loket.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld