Sober verloop dodenherdenking en bevrijdingsdag Sliedrecht

SLIEDRECHT – Er komt geen dodenherdenking dinsdag 4 mei 2021 en ook zijn er geen feestelijke festiviteiten op bevrijdingsdag woensdag 5 mei 2021. De gemeente Sliedrecht maakt bekend dat op het televisiekanaal van de lokale omroep MerweTV burgemeester Jan de Vries (CDA) 4 mei om 20.05 uur een toespraak houdt. Deze wordt ook op het Youtubekanaal van de plaatselijke omroep geplaatst. De opzet heeft alles te maken met het heersende coronavirus.
 
De vlaggenparade van Stichting Comité 4 en 5 mei Sliedrecht. De banniers hangen op bij de entrees van de gemeente Sliedrecht gedurende deze maand. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
De herdenking van de burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, is vanwege de coronamaatregelen niet bij het oorlogsmonument aan de Stationsweg / rotonde Rembrantlaan.
 
5 mei
Bevrijdingsdag verloopt zonder veel toeters en bellen. “Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is”, schrijft de gemeente Sliedrecht. Er zijn geen activiteiten deze dag bekendgemaakt. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld