Smeulend (barbecue)afval op dak van gebouw naast woning

SLIEDRECHT – Brandweer Sliedrecht rukte zondagmiddag 24 juli 2022 uit een zij-ingang van de A.W. de Landgraafstraat, tussen de Dwarsstraat en de Molendijk. De melding was brand bijgebouw, maar al gauw beek het te gaan om smeulend afval op een dak van een garage-opslag nabij een woning. Ook een stuk houten pallet stond in brand.

Na onderzoek door de hulpdiensten werd het smeulende afval op het dak ontdekt. De brandweer heeft op het dak en aan de achterzijde van het gebouwtje geblust. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Mogelijk is er afval vanaf een balkon van de naastgelegen woning op het dak terechtgekomen. Het afval (barbecueresten volgens brandweer – red.) is daarna gaan branden/smeulen. Waarschijnlijk is de barbecue dus over de rand van het balkon leeg gekiept. De brandweer had de situatie snel onder controle.

Naast de brandweer was ook de politie aanwezig, die met lint een deel van de weg had afgezet en daarmee een veilige werkomgeving heeft gecreëerd voor de brandweer. (Foto onder Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld