Slydregt.NU wil weten hoe het zit met mogelijke wijziging bestemmingsplan

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij Slydregt.NU wil weten of het klopt of het bestemmingsplan is gewijzigd woningen aan de Molendijk. Dat zouden nu bedrijfspanden zijn geworden. Volgens fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) heeft dat grote gevolgen. Hij heeft dinsdag 6 november 2018 vragen gesteld aan het College van B & W. 

Mark Jongeneel (Slydregt.NU) wil weten hoe het zit met de bestemmingsplannen. Hij heeft dinsdag vragen gesteld aan het College van B & W. (Foto gemeente Sliedrecht)

Drechtsteden Hypotheken & Verzekeringen benaderde Slydregt.NU en vertelde dat de gemeenteraad dinsdag 25 juni 2013 een nieuw bestemmingsplan voor het industriegebied Molendijk-Industrieweg vastgesteld. Het (herstel)besluit is met ingang van donderdag 17 december 2015 in werking getreden en woensdag 22 juni 2016 onherroepelijk geworden. Jongeneel schrijft aan het college: “Een aantal gebieden in het plangebied hebben een dubbelfunctie gekregen, namelijk ‘Wonen en bedrijven’. Molendijk nummer 132 wordt in dit kader aangemerkt als bedrijfsbestemming. Dit heeft tot gevolg dat er geen woninghypotheek kan worden gevestigd. ING stelt de ruimtelijk plannen boven de omschrijving in het kadaster.”

Hypotheken
De betrokken woningen dienen volgens Jongeneel nu te worden getaxeerd en via een bepaald systeem wordt de taxatie ook gevalideerd. “Deze validatie is gekoppeld aan de site ruimtelijkeplannen.nl. De bestemming komt dus direct boven”, aldus Jongeneel, die samen met de vragen ook een aantal stukken in bezit heeft en deze heeft bijgevoegd bij de gestelde vragen. Hieronder ook een brief van de gemeente en het artikel waarnaar wordt verwezen. Jongeneel: “Banken doen niets met deze brief. Inmiddels heeft ook Florius, dus ook ABN-AMRO en Bijbouwe, bevestigd geen hypotheek te verstrekken. Dit heeft als gevolg dat woningen niet verkocht kunnen worden, omdat er geen hypotheken worden verstrekt.” Slydregt.NU wil van het college weten of dit relaas klopt.

Vragen
De lokale partij wil meer weten, namelijk of ervan deze casus ook sprake is op de Rivierdijk. “Zo ja, dan neemt Slydregt.NU aan dat dit niet de bedoeling is en dat een reparatie nodig is om deze fout uit het bestemmingsplan te halen? Zo nee, waarom wordt dit bestemmingsplan ongewijzigd gehandhaafd?”, aldus Jongeneel dinsdag.

1 gedachte over “Slydregt.NU wil weten hoe het zit met mogelijke wijziging bestemmingsplan”

  1. Beetje laat dan heh?
    Maarja, achter de feiten aanrennen zijn we van de sliedrechtse partijen ondertussen wel gewend. En zoiets is zo zelf uit te zoeken toch, zijn de “vragen” niet alleen gericht om weer wat aandacht te genereren?

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld