Slydregt.NU stelt vragen over ontmoeting wethouder en klankbordgroep

SLIEDRECHT – De lokale partij Slydregt.NU stelt naar aanleiding van een artikel van online krant Sliedrecht24, over een ontmoeting tussen wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen, Beheer en Openbare Ruimte én de Klankbordgroep Wijngaarden, dinsdag 31 oktober 2023 vragen aan het college. 

Indiener van de vragen is fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). (Foto gemeente Sliedrecht)

In het gesprek met de Klankbordgroep Wijngaarden wordt aangegeven dat het COA een asielzoekerscentrum (azc) voor 250 asielzoekers te weinig vindt. “Is de gemeente nog steeds van mening dat er alleen een azc voor maximaal 250 asielzoekers mag komen in Sliedrecht?”, vraagt Jongeneel. Hij wil namelijk ook duidelijkheid van de wethouder of Sliedrecht in beeld is als tweede aanmeldcentrum (net als in Ter Apel), omdat de Commissaris van de Koning Jaap Smit graag wilt daar voor openstaat om ergens in de provincie deze te vestigen.

Vragen
Slydregt.NU hoort graag wanneer Sliedrecht de definitieve keuze voor een vestigingslocatie van het azc verwachten. Jongeneel: “We zouden in oktober namelijk uitsluitsel krijgen.” Hij wil ook weten wanneer de gemeenteraad het veiligheidsplan kan verwachten voor een azc en wanneer er een informatieavond komt over de komst van het azc naar Sliedrecht. “Wie zijn volgens de wethouder de belanghebbenden rondom het azc? Hoe vindt de wethouder dat de participatie gaat en ervaren wordt? Onze buurgemeenten voelden zich best wel gepasseerd”, stelt Jongeneel. Met betrekking tot het dor Wijngaarden (gem. Molenlanden) wil Jongeneel van de wethouder horen welke toezeggingen zijn gedaan voor de infrastructuur om overlast voor Wijngaarden te voorkomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld