Slordig spelend v.v. Sliedrecht verliest oefenduel

SLIEDRECHT – Sliedrecht heeft in de oefenperiode voor de nieuwe competitie zaterdag 15 augustus 2020 op sportpark De Lockhorst een 1-2 nederlaag geleden tegen 2e klasser Wieldrecht. Onder zeer warme omstandigheden kon Sliedrecht geen moment imponeren en boekte de voor 2e-klas-niveau sterk spelende Dordtenaren een verdiende overwinning.

Op de foto wordt Niels Nieuwesteeg omringt door tegenstanders. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Zonder een aantal licht geblesseerde spelers moest Sliedrecht al na een kwartier de eerste treffer incasseren, toen een lage voorzet bij de 1e paal doeltreffend werd afgerond (0-1). Sliedrecht speelde wat onsamenhangend en kon het de verdediging van Wieldrecht maar sporadisch moeilijk maken. Of de passes waren te onzuiver, of de afwerking liet te wensen over.

Van korte duur
Aan de andere kant liet Sliedrecht in verdediging opzicht regelmatig wat steekjes vallen. Toch kwam halverwege de eerste helft de gelijkmaker, toen Luciano van Harlingen zijn voorzet op maat, ingekopt zag worden door Sven van der Net (1-1). De vreugde was maar van korte duur. Luttele momenten later weer een slippertje in de Sliedrecht verdediging en de 1-2 werd binnengeschoven.

Illusie armer
Na de pauze had Sliedrecht wel het initiatief, maar in de afwerking faalde de ploeg van Dennis v.d. Steen diverse keren. Kansen voor Bas van Stokkom (kopbal net over), Luciano v. Harlingen en tweemaal Jordy de Jong (slordig naast geschoten), brachten niet de gewenste gelijkmaker. Toen de scheidsrechter vijf minuten te vroeg afblies (ook hij had het waarschijnlijk warm) was Sliedrecht de bekende ervaring rijker en illusie armer.