Sliedrechtse Schaak-Rapid begonnen en deze duurt vier speelavonden

SLIEDRECHT – Donderdag 5 augustus 2021 is de eerste speelavond van de Rapid-vierdaagse bij Schaakvereniging Sliedrecht gespeeld. De 35 aanwezige niet-vakantiegangers maakten er een gezellige en sportieve schaakavond van. Menig verrassend resultaat kwam in de boeken.

Adrian Mensing (foto) en Robert van Rekom speelden zichzelf op de eerste speelavond soepel naar de koppositie. Beide favorieten kwamen tot een 100% score door 3 partijen te winnen. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

In de vierdaagse wordt er gespeeld in één grote groep, maar de prijzen worden na twaalf ronden op basis van ratingcategorie verdeeld. Om een plaats in de eindrangschikking te bemachtigen, moet je minimaal zes partijen hebben meegespeeld.

Punten
In categorie B startten Yaro van Beest en Peter Vis sterk met 2,5 punten, terwijl Simon Kadijk en Stefan van der Waal de leiding namen in categorie C met 1,5 punten.

Meer deelnemers
Nieuwkomers (mits lid van Schaakvereniging Sliedrecht – red.) zijn dus nog van harte welkom de komende donderdagen. Er staan nog negen partijen op het programma. Donderdag 12 augustus 2021 is de tweede speelavond, waarin nog meer deelnemers op het toneel verschijnen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld