Japans restaurant Oishi Fusion

Sliedrechtse leerling maakt foutloos verkeersexamen

SLIEDRECHT – Sophie Dalebout van openbare basisschool Henri Dunant is met nul fouten in het theorie- en praktijkverkeersexamen 2019 de beste leerling van de basisscholen in Sliedrecht. Zij werd woensdag 15 mei 2019 kort na het middaguur samen met leerlingen met één of twee fouten door wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer op het gemeentekantoor in het zonnetje gezet. In totaal maakten dit jaar 200 leerlingen het verkeersexamen. 

Samen met wethouder Ton Spek op de foto. Sophie Dalebout leverde de beste prestatie. Zij had na het maken van het verkeersexamen nul fouten. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De leerlingen kwamen soms met leerkrachten, ouders, broertjes en zusjes naar het gemeentekantoor. Het was er dan ook volle bak.

Tekst gaat verder onder tweet.

Verkeersles
Eén van de (veel te kleine) kantoorruimten werden ze toegesproken door de wethouder, die van zijn vrouw een prachtige stropdas had gekregen. Daarop stond een verbodsbord 30 km. Spek maakte van de gelegenheid gebruik om nog een korte verkeersles te geven over de snelheid in woonwijken en op sommige doorgaande wegen. Ook vroeg hij aandacht voor bellen met de mobiele telefoon in het verkeer, dat vanaf juli 2019 is verboden. Alle leerlingen kregen een cadeaubon van € 10,– van de gemeente Sliedrecht voor de geleverde prestatie en een pakje drinken.

Tekst gaat verder onder tweet.

Alle scholen met leerlingen met goede resultaten waren vertegenwoordigd, behalve de Anne de Vries school met twee leerlingen. Op de scholen De Akker en Roald Dahl waren geen van de leerlingen die de hoogste resultaten behaalden, 0 fout, 1 fout of 2 fouten. Hier volgen de uitslagen:

OBS De Wilgen
Fleur Lijflander, 1 fout
Jayden van Aken, 1 fout
Roquisha Henriques, 1 fout
Silvie van de Giessen, 2 fouten
Eva Caspers, 2 fouten
Yora Vroegh, 2 fouten

Prins Willem-Alexander school
Xenna van der Valk, 2 fouten
Mirram al-Jaboury, 2 fouten
Marith van Loon, 2 fouten

Anne de Vries school
Jessica Ren, 2 fouten
Sanne Nolders, 3 fouten

CBS Oranje-Nassau 
Abel Bos, 1 fout
Zahra de Bruin, 2 fouten

OBS Henri Dunant
Sophie Dalebout, 0 fout
Rowan de Bruin, 1 fout
Eva Blokland, 2 fouten
Noortje van Voors, 2 fouten

Joh.Calvijnschool
Daniël van Leeuwen, 2 fouten
David van Heteren, 2 fouten
Jolijn Pott, 2 fouten
Leonard Slieker, 2 fouten
Zilpa Vendeville, 2 fouten
Marit Kok, 2 fouten
Britt Wildeman, 2 fouten
Levi van den Bos, 2 fouten

Plaats een reactie

*=Verplicht veld