Sliedrechtse kerken openen zaterdag ‘De Herberg’ aan Kerkbuurt

SLIEDRECHT – Vanaf zaterdag 12 december tot donderdag 24 december 2020 openen een aantal kerken uit Sliedrecht gezamenlijk ‘De Herberg’ in een pand aan winkelpromenade Kerkbuurt. Het pand waar voorheen Pour Toi was gevestigd (naast de Kruidvat) zal tijdens de openingstijden van de winkels geopend zijn. Winkelend publiek kan hier even op adem komen. De naam verwijst naar de herberg in het bijbelverhaal over de geboorte van Jezus.

Door deze plek te openen willen de kerken ruimte geven voor bezinning en rust in een hectische periode voor kerst. De geboorte van Jezus staat centraal in het pand en is ook aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over het leven van vandaag. Het is een plaats waar troost en bemoediging vanuit mag gaan. (Foto via Gerard de Haan)

Er zijn altijd twee gastheren/-vrouwen aanwezig voor een gesprekje. Kinderen kunnen een tekening ophalen voor de kleurwedstrijd, er is een gebedsmuur waar bezoekers hun zorgen en gebedspunten, voor zichzelf of voor iemand anders kunnen opschrijven en ophangen. Er zijn bijbels in allerlei talen en christelijke boekjes die gratis kunnen worden meegenomen, beschikbaar gesteld door verschillende kerken. Helaas kan er geen koffie gezet worden, maar iedereen is van harte welkom om even binnen te komen. Uiteraard binnen de corona-regels die zijn gesteld door de gemeente.

Gezamenlijk initiatief
Het opzetten van ‘De Herberg’ door meerdere kerkgenootschappen is uniek voor Sliedrecht. Initiatiefnemer Gerard de Haan van de Gereformeerde Kerk: ‘Voor mij is het project al geslaagd ómdat we hierin samen optrekken en dit heel snel hebben opgezet. Mooi om te zien dat er zoveel energie vrijkomt om een plek te maken waar mensen tot rust kunnen komen en waar hoop te vinden is in Jezus’. Aan dit project doen mee: Christelijk Gereformeerde Kerk Beth-el, Rooms-katholieke kerk, LEEF! Sliedrecht, Nederlands Hervormde kerk, Gereformeerde kerk, Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt).  

8 gedachten over “Sliedrechtse kerken openen zaterdag ‘De Herberg’ aan Kerkbuurt”

 1. Beste mevrouw Anneke Sruijk, graag wil ik u aangeven dat het Kerstfeest ook wel het feest van de vrede wordt genoemd. En vooral in deze tijd is respect voor de medemens zo belangrijk.
  Ik had zo gehoopt dat deze gedachtegang, mevrouw, verleden tijd was. Maar helaas bestaat het dus nog steeds.
  Graag wens ik u, maar ook alle andere mensen op deze wereld een Zalig Kerstfeest toe.

 2. Anneke Struijk
  Heeft U wel eens gehoord van “Hebt u naaste lief gelijk u zelf ”
  Ik lees tussen de regels van u toch een bepaalde haat tegen andere geloven.
  Dus oordeel niet dat wordt later gedaan door Uw God zo als het u geleerd is.
  Zoek de splinter niet in andermans oog als u de balk in u eigen oog niet ziet.

 3. Welja de reformatorische kerk en de de roomse hand in hand
  Zij aan zij
  Wat zijn we ver gezakt
  Leest er iemand nog wel in de catechismus?
  Daar staan alle tegenwerping in tegen de roomse en Armeniaanse leer

Plaats een reactie

*=Verplicht veld