Japans restaurant Oishi Fusion

Sliedrechtse apotheker wint landelijke publicatieprijs

SLIEDRECHT – Dr. Sanne Bakker-Verdoorn, openbaar apotheker bij apotheek Hoogland aan het Burgemeester Winklerplein, heeft de jaarlijkse landelijke Prisma (stichting Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers) publicatieprijs gewonnen.

Sanne Bakker-Verdoorn kreeg de prijs voor haar artikel ‘Effects of a clinical medication review focused on personal goals, quality of life, and health problems in older persons with polypharmacy: a randomised controlled trial (DREAMeR-study)’. (Foto via apotheek Hoogland)

Normaal gesproken wordt deze prijs uitgereikt tijdens het jaarlijkse apotheker-onderzoekers congres in Amersfooort. Tijdens dit symposium worden alle onderzoeken van apothekers in Nederland en België gepresenteerd. Vanwege de coronacrisis is het evenement afgelast en werd de prijs daarom bij haar thuis uitgereikt. 

Lof
Verdoorn en collega’s publiceerden de DREAMeR-studie in het internationaal befaamde Amerikaanse tijdschrift PLOS Medicine. De jury prijst de gekozen methodologie, een gerandomiseerde gecontroleerde studie en het gebruik van gestandaardiseerde gevalideerde instrumenten om uitkomsten te meten. Ook was er lof voor de innovatieve aanpak om persoonlijke doelen van patiënten centraal te stellen.

Medicatiebeoordelingen
Apotheker Sanne Bakker-Verdoorn is vorig jaar gepromoveerd op het onderwerp medicatiebeoordelingen. Een jaarlijkse check van de medicatie bij ouderen. Dit prijswinnende artikel was onderdeel van haar proefschrift. Daarnaast voer Bakker deze medicatiebeoordelingen ook in de praktijk uit, evenals haar andere collega’s van Samenwerkende Apotheken Sliedrecht. Innovatie en veel aandacht voor de patiënt en het goed en veilig gebruik van medicatie vinden zij belangrijk.

Gesprek
Ouderen die veel medicijnen gebruiken, kunnen voor zo’n medicatie-check in aanmerking komen. Daarbij wordt er tijdens een persoonlijk gesprek aandacht besteed aan de klachten, wensen en zorgen van de patiënt rondom zijn of haar gezondheid en medicatie. Er wordt samen gezocht naar een optimale behandeling met medicijnen voor de huidige situatie van de patiënt.  

Afspraak maken
Wie ook een gesprek wil met apotheker Hoogland over medicijnen? Dan kan je contact opnemen met de apotheek. Er kan dan een afspraak worden gemaakt. Dat gesprek kan bijvoorbeeld via een videoverbinding worden gevoerd. Bel voor de afspraak naar tel. 0184-412036.