Sliedrechts zwemtalent tweede op NK Jeugdzwemmen

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Robin Vermeulen (10) uit Sliedrecht werd zondag 2 juli 2017 tweede van Nederland tijdens de Speedo SportEmotion finales, het nationale kampioenschap zwemmen voor de jeugd. Ze behaalde deze zege in twee categorieën; 200 meter wisselslag en 50 meter vlinderslag.

De wedstrijd leverde Robin twee zilveren plakken op. (Foto via Dick William Harinck)

Tijdens het Nederlands kampioenschap stonden de 24 beste jeugdzwemmers op de startblokken voor diverse onderdelen. Het Sliedrechtse zwemtalent had zich voor alle onderdelen geplaatst: 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag, 100 meter vrije slag, 200 meter wisselslag en haar favoriete onderdeel: de 50 meter vlinderslag.

Vierde plaats
Robin kwam uit op drie onderdelen; naast de twee zilveren plakken haalde ze ook nog een mooie vierde plaats op de 100m rugslag en verbeterde het zwemtalent haar persoonlijke records op de onderdelen rugslag (1.26,12), wisselslag (3.05,99 ) en vlinderslag met een eindtijd van 36,71 seconden.