Sliedrechters storten na ruim half jaar ‘vervuilde’ grond voor poort Chemours

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Het was zaterdag 3 oktober 2020 voor het laatst dat Ton Schipper, Kees van der Hel, Karel Thieme en Corry van der Hoff emmers ‘vervuilde’ grond leegkieperden voor de poort van chemiebedrijf Chemours / DuPont aan de Baanhoekweg in Dordrecht. Zaterdag 24 april 2021 gebeurde het weer, zonder Corry (86), zij is onlangs overleden. Voor de 57e keer werd grond gestort uit protest tegen de jarenlange vervuiling met PFAS door het bedrijf.

Ton Schipper en Karel Thieme voor de poort bij het chemiebedrijf. Van der Hel: “Wij zullen Corry van der Hoff niet vergeten. We hebben de eerste leeggestorte emmer met vervuilde grond dan ook aan haar opgedragen.” (Foto Kees van der Hel)

“Kennelijk waren ze niet blij met onze komst, want binnen no time werden we al toegesnauwd door de portier dat we ons binnen een ‘bepaalde gevarenzone’ zouden begeven. Nou weet ik niet of deze meneer zich realiseert dat de gevarenzone allang niet meer beperkt is tot de poort van Chemours / Dupont, maar inmiddels wereldwijd is verbreid”, schrijft Kees van der Hel op sociale media, “Om met Corry te spreken… Al doe je het niet voor jezelf… doe het dan voor je kinderen en kleinkinderen. Nú géén actie ? Géén optie! Protesteren moet! PFAS is overal. Zelfs in uw tuin, in uw keuken en in uw kledingkast. Dit moét stoppen, dus kom nú lijfelijk in actie voor het echt te laat is. Voor deze generatie, voor de volgende en voor het wereldwijde welzijn.” Zaterdag 1 mei 2021 staan ze om 10.30 uur opnieuw voor de poort bij Chemours / DuPont.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld