Sliedrechters lopen Nijmeegse Vierdaagse

SLIEDRECHT – Jeanine Teeuw en Annemieke Faro (beiden 39 jaar) uit Sliedrecht lopen van 21 juli tot en met 24 juli 2015 de Nijmeegse Vierdaagse. De sportieve dames lopen de 40 km-route. Ook Marianne Monster-Molendijk (61 jaar) uit Sliedrecht doet mee aan de Vierdaagse met twee wandelvriendinnen.

Jeanine en Annemieke wilden persé dit jaar deelnemen aan de Vierdaagse. De aanleiding daarvoor is, dat ze dit jaar allebei hun 40e verjaardag vieren, op respectievelijk 24 juli en 24 augustus. (Foto via Annemieke Faro)

Geoefend
Annemieke: “Omdat we verzekerd wilden zijn van een deelnameplaats, hebben we ons ingeschreven via Via Vierdaagse. Deze stichting geeft lopers, die de Vierdaagse voor de eerste keer lopen de mogelijkheid om onder begeleiding de tocht te volbrengen. We zaten erbij en het oefenen kon beginnen. Zo’n beetje elk weekend hebben we benut, om de nodige kilometers te maken. We liepen onder andere de Bratwursttocht Made, Rode Kruis Bloesemtocht , Molentocht, Falconwalk Arnhem en de Bruggenloop Dordrecht.”

‘Bijzondere lopers’
Annemieke: “Bijzonder is dat Jeanine jarig is op de laatste dag van de Vierdaagse en die dag dus op de ‘Via Gladiola’ loopt. Dat is ook door het Vierdaagse Comité niet onopgemerkt gebleven en zij behoort dit jaar tot de ‘bijzondere lopers’. Met toestemming zijn haar gegevens doorgespeeld aan de media.”

Fysiotherapeut
Voor de vriendinnen Jeanine en Annemieke is het de eerste keer dat ze aan het evenement meedoen. De twee begonnen in januari met de training voor de Vierdaagse, maar dat ging niet meteen goed. Annemieke: “We hadden diverse blessures, o.a. ‘scheen, schouder, kuit, achillespees, heupen, enzovoort’ en hebben helaas geen enkele keer echt lekker gelopen. Na een aantal bezoeken aan de fysiotherapeut, en toch ‘gewoon doorgaan’, is het inmiddels te doen. Omdat we allebei voor de eerste keer lopen, wilden we graag de nodige kilometers in de benen hebben en weten wat die 40 km nu precies inhoudt.” Jeanine en Annemieke hopen op een fantastisch evenement, een goede sfeer, goede benen en natuurlijk een goed eindresultaat: vier dagen 40 km lopen.

Uitgeloot
Marianne is in 2009 begonnen met wandelen. “In 2012 zei mijn zus, dat ze met mij wilde meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Toen ben ik elke zaterdag gaan lopen. Ik deed mee aan verschillende wandeltochten in Nederland. Ik begon met 15 km, maar langzaamaan werd dat meer. In 2013 schreef ik me in voor de Vierdaagse van Nijmegen, maar ik werd uitgeloot. In 2014 probeerde ik het weer, maar ook toen lukte het niet een deelnameplaats te bemachtigen. Maar als je twee keer bent uitgeloot is de derde inschrijving automatisch een startbewijs.”

Geen blessures
De zus van Marianne kan om medische redenen niet meer meedoen aan de Vierdaagse. Maar Marianne ontmoette bij toeval twee wandelvriendinnen uit Sliedrecht, met wie zij nu de Vierdaagse gaat lopen. Marianne: “Gelukkig heb ik nog geen blessures gehad. Ik voel me goed, maar ben natuurlijk wel moe na een lange wandeling. Mijn kinderen, zussen en vriendinnen leven allemaal met me mee.”

2 gedachten over “Sliedrechters lopen Nijmeegse Vierdaagse”

  1. Ik vind jullie keien, Marianne Monster in het bijzonder, ik ken haar goed, petje af Marianne.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld