Sliedrechters kunnen meepraten, keuzes maken en koers bepalen

SLIEDRECHT – Welke koers moet Sliedrecht volgen voor de toekomst? Welke keuzes vinden inwoners belangrijk als het gaat om wonen, werken en recreëren? De gemeente hoort het graag woensdag 7 oktober 2020 in de tweede ‘Week van de Omgevingsvisie’ maandag 5 t/m zondag 11 oktober 2020).  De week staat in het teken van samen keuzes maken en koers bepalen.Sliedrechters zijn welkom vanaf 19.00 uur in het Griendencollege, Professor Kamerlingh Onneslaan 10.  Toch gaat het proces verder. 

In november 2019 was de eerste Week van de Omgevingsvisie. De gemeente is toen met inwoners, ondernemers en organisaties in gesprek gegaan over wonen, werken en recreëren in de toekomst. In de bijeenkomsten lag de focus op kernwaarden, kwaliteiten en opgaven in Sliedrecht. Met de input uit de bijeenkomsten is een nota van uitgangspunten gemaakt voor de Omgevingsvisie. De gemeenteraad heeft deze dit voorjaar vastgesteld. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Door de coronasituatie hebben volgens de gemeente Sliedrecht de vervolgstappen vertraging opgelopen.

Online meepraten
In verband met de coronamaatregelen vraagt de gemeente inwoners om zich aan te melden voor de bijeenkomst woensdagavond 7 oktober 2020 in het Griendencollege. Dat kan met een mailtje naar: [email protected] Niet in de gelegenheid om te komen? Jouw mening geven, kan ook via een online-enquête. Deze staat van maandag 5 t/m zondag 11 oktober 2020 hier online.

Programma
De week start maandag met een bijeenkomst voor organisaties. Woensdag 7 oktober 2020 staat het team Omgevingsvisie op de weekmarkt en de Kerkbuurt. Diezelfde avond is de bijeenkomst voor inwoners. De tweede Week van de Omgevingsvisie sluit af met een openbaar overleg voor de fractiespecialisten van de gemeenteraad. Later in oktober 2020 volgt nog een bijeenkomst voor ondernemers. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld