Oishi Fusion

Sliedrechter betrokken bij grootschalige hennepteelt

SLIEDRECHT – Naar nu bekend is, heeft de politie eind oktober 2020 een organisatie opgerold die zich grootschalig bezig heeft gehouden met het telen van hennep. Drie verdachten zijn aangehouden onder wie een man (27) uit Sliedrecht. In het dorp is zeker één woning in verband met de zaak doorzocht.

De afvoer van hennep uit een woning in De Hooghe Lijster in februari 2019. Niet bekend is of ook deze woning aan de Lijsterweg door de organisatie is gebruikt. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

De andere verdachten zijn een man (27) uit Etten-Leur en een man (36) zonder een vaste woon- of verblijfplaats. Naast Sliedrecht zijn er woningen doorzocht in Breda en Zoetermeer. Daarbij is onder meer beslag gelegd op auto’s.

Fatsoenlijke mensen
De groep wordt in verband gebracht met 58 woningen die sinds half 2017 gehuurd werden voor hennepteelt. De locaties lagen verspreid over heel Nederland, geen provincie werd overgeslagen. De hennepkwekerijen waren in woningen, die door particulieren waren gehuurd. In werkelijkheid werden bij de huurovereenkomsten vervalste papieren gebruikt. De indruk werd gewekt dat er fatsoenlijke mensen woonden. 

Bewoonde indruk
De meeste panden stonden in dichtbevolkte gebieden. Ze zijn inmiddels gesloten. Verhuurders zijn vaak achtergebleven met veel schade in de huizen. In de panden zijn ook vaak personen gevonden zonder rechtmatige verblijfstatus in Nederland. De politie vermoedt dat zij werden ingezet voor de verzorging van de planten en om het huis een bewoonde indruk te geven. In alle aangetroffen panden was sprake van brandgevaar, omdat stroom illegaal en amateuristisch was aangesloten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld