Sliedrecht24 zeer goed bekeken in januari

SLIEDRECHT – De lokale nieuws- en sportwebsite Sliedrecht24 is in januari zeer goed bezocht. Het was de zevende maand op rij dat de website meer ‘verkeer’ genereerde. Waren er in december 2015 nog 47.452 pagina’s bekeken; In januari 2016 zijn er in totaal 72.189 pagina’s bezocht. Dat blijkt uit cijfers van Google Analytics.

Autoreclame versterkt de naamsbekendheid van Sliedrecht24. De bedrijfswagen rijdt regelmatig in het dorp rond en valt op. (Animatie Druk en Print – Sliedrecht)

Ook het aantal unieke bezoekers steeg. In december 2015 telde Sliedrecht24 in totaal 9.702; dat waren er in januari 2015 opgeteld 15.845. Er waren in december 2015 bij elkaar 26.041 bezoeken; in januari 2016 waren dat er 40.428. In december 2015 bedroeg het aantal terugkerende bezoekers 71,3%; dat was in januari 2016 met 69,2% iets lager, maar nog altijd een stijging in vergelijking met november 2015 (het was toen 61,2%). Er wordt vooral veel mobiel gekeken, maar ook via de tablet of vaste computerverbinding. Vooral als er zaken spelen in het dorp weten velen Sliedrecht24 te vinden om het laatste nieuws te lezen.

Adverteren
De website begon eind juni 2015 toen een andere lokale website er mee stopte. Sliedrecht24 is voor adverteerders een belangrijke lokale speler geworden. Redactie-coördinator Brenda Donk-Hoeflaak: “Ondernemers zien met deze cijfers dat online adverteren op Sliedrecht24 een kans is, die je moet pakken. We kunnen de alsmaar stijgende cijfers laten zien. Het gaat supergoed. Bedrijven met een banner worden bij ons gezien, staan op een mooie plaats op de website en in hun advertentie wordt geen vis verpakt. Bovendien genereren we extra publiciteit via onze Sliedrecht24-sociale media en plaatsen wij gratis zakelijke berichten. Met enige regelmaat lichten we ook actviteiten, bedrijven of inwoners eruit in de rubriek ‘uitgelicht’ op Twitter.”

Kritisch volgend
Professionele lokale media in het dorp zijn schaars. Er verschijnen twee weekbladen met een digitale versie. Sliedrecht24 richt zich uitsluitend op online. De website staat bekend als kritisch volgend, correct in berichtgeving, snel en accuraat. “Voor alle berichtgeving staan we open. Voorwaarde is dat het nieuws is en Sliedrecht gerelateerd. We brengen veelal korte nieuwsartikelen. Lange verhalen leest ons publiek minder. Artikelen worden soms voorzien van videobeelden en / of audiofragmenten. Daarvoor werken we samen met de in Sliedrecht gevestigde Nederlandse internetomroep RTV Holland”, vertelt Brenda Donk-Hoeflaak, die een verdere groei van Sliedrecht24 verwacht. De leiding van Sliedrecht24 is in handen van journalisten. Sliedrecht24 is altijd actueel en 24/7 per dag actief. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld