Sliedrecht24 wil minder anonieme reacties op artikelen

SLIEDRECHT – De redactie van Sliedrecht24 denkt na hoe om te gaan met anonieme reacties op artikelen. “We krijgen reacties met een fakenaam en ook een fake-e-mailadres. Door dat laatste is communicatie voor ons als redactie met de briefschrijver onmogelijk”, zegt Peter Donk van Sliedrecht24.

Sliedrecht24 modereert alle reacties. Dat betekent dat deze niet meteen na versturen online verschijnen. Eerst kijkt de reactie er naar, omdat aan publiciatie voorwaarden zijn verbonden, zie hier onder het kopje Reageren.

Sliedrecht24 wil eigenlijk minder anonieme reacties. Donk: “We merken dat daar grote behoefte aan is. Voor een gewone reactie gebruiken sommige lezers nu een pseudoniem. Waarom zou je dat doen? Bang om de mening kenbaar te maken met je eigen naam? We zouden het op prijs stellen als lezers dat overwegen. Vul dan tenminste je eigen niet te publiceren e-mailadres in. Verschuilen onder een andere naam als je een mening hebt, is ook zwak. Zo wordt dat ervaren voor lezers.” Ook gaat de website bij twijfel niet meer zo maar over op publicatie. 

Reacties
De lat voor reacties blijft laag liggen. Dagelijks komen er tientallen reacties binnen bij Sliedrecht24. Tot nu toe verwerkte de lokale website sinds de start bijna 5000 reacties. “We zijn naast nieuws- en sportwebsite ook een dorpsforum geworden. Sliedrecht24 geniet grote bekendheid en wordt veel bezocht. Niet alle reacties mogen dan serieus zijn, er staan soms ook goede suggesties bij waar bijvoorbeeld de dames en heren politici wel wat mee kunnen. De reacties worden door hen ook gelezen.”

3 gedachten over “Sliedrecht24 wil minder anonieme reacties op artikelen”

 1. In een column mag een mening staan.
  En dat blijft zo, daarom heet de pagina ook Opinie.

  Wen er maar aan.
  Wij zijn niet van de gebaande paden, Johan!

  Hoofdredacteur is Brenda Donk-Hoeflaak.

  Dank voor je positieve steun!

  Redactie Sliedrecht24

 2. Geweldig . De basis als dorpsforum is al door jullie gelegd. Nou nog weg met de anonimiteit van de reacties. Gewoon iedereen met naam. En als de hoofdredacteur ook nog een tikkie meer terughoudend is met zijn columns…
  Dan wordt het een geweldig medium voor heel Sliedrecht
  Succes. Doorgaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld