Sliedrecht wint wedstrijd opnieuw met grote cijfers

SLIEDRECHT – Ook de laatste poulewedstrijd van de districtsbeker competitie heeft het eerste team van v.v. Sliedrecht met een flinke overwinning afgesloten. Op sportpark De Lockhorst werd zaterdag 14 september 2019 Sleeuwijk met 8-1 verslagen. Opnieuw een opstelling zonder veel geblesseerde spelers, maar dat was aan het frank en vrij rondspelende team van trainer v.d. Steen niet te zien.

Vleugelspits Anthony Fortes Furtado was zaterdagmiddag een plaag voor de verdediging van Sleeuwijk. (Foto Marco Sala)

Na twee klinkende overwinning in de voorgaande bekerwedstrijden heeft Sliedrecht ook tegen de nieuwbakken 2e klasser Sleeuwijk geen moment problemen gekend.

Prima voorbereid
Na een snelle openingsgoal in de eerste minuut van Dennis Verhoef, duurde het weliswaar tot halverwege de eerste helft voor dat Sliedrecht opnieuw via Verhoef 2-0 kon scoren. Beide doelpunten werden prima voorbereid door Anthony Fortes Furtado, die zijn directe tegenstander een zware middag bezorgde. Sliedrecht was met Fortes Furtado en middenvelder Marciano Simonis heer en meester en kwam na 37 minuten via een schot-uit-stand van Jeroen Muilwijk op 3-0. Nog voor de pauze schoot Jeffrey Molhoek via een penalty 3-1 binnen, maar Chris Boom bepaalde op slag van rust met een kopbal de tussenstand op 4-1.

Bal tegenhouden
Ook na de theepauze konden de gasten uit Sleeuwijk alleen maar proberen de bal tegen te houden en het lag hoofdzakelijk aan de onzuivere afwerking dat de score niet tot monsterlijke hoogte zou oplopen. Keeper Donatz had een rustige dag en deed zo nu en dan mee met het veldspel. Na een uur spelen kwam Luciano van Harlingen goed voor zijn tegenstander om 5-1 binnen te tikken en wist Jeroen Muilwijk een trekbal van Akram Chentou op waarde te schatten (6-1). Een intikker van Dennis Verhoef betekende 7-1 en een toegekende strafschop werd door Marciano Simonis onberispelijk verzilverd (8-1).