Sliedrecht wint van concurrent Sportlust ‘46

door Wim van Mourik
WOERDEN / SLIEDRECHT – Het eerste elftal van de v.v. Sliedrecht won zaterdag 29 september 2018 de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Sportlust ’46 met 1-2. Beide teams worden gezien als titelkandidaten in de eerste klasse C.

Sliedrecht had in de eerste helft op sportpark Cromwijck in Woerden weinig in te brengen. De thuisclub kwam al na 9 minuten op voorsprong toen Patrick La Veiga een knappe individuele actie doeltreffend afrondde (1-0).

Strafschop
Het duurde tot in de tweede helft voordat Sliedrecht uit een ander vaatje ging tappen. Het ging met meer agressie de duels aan en stak meer beleving in de wedstrijd. Dit leidde na 52 minuten tot de gelijkmaker toen Sjoerd v.d. Waal een assist van Hakan Tokul gedecideerd binnenschoot (1-1). In de 78e minuut kreeg Sliedrecht een strafschop toebedeeld na een handsbal van een Sportlust’46 verdediger. Marciano Simonis benutte de penalty: 1-2.

‘Heilig’
Trainer Dennis van der Steen had na afloop een voldaan gevoel: “ Het resultaat staat altijd voorop en is heilig. In de eerste helft hadden wij niets in te brengen, gelukkig veranderde dat in de tweede helft. Op basis van strijd en inzet hebben wij dit positieve resultaat weten af te dwingen … “

Wedstrijd
Zaterdag 6 oktober 2018 speelt Sliedrecht op sportpark De Lockhorst thuis tegen Heerjansdam. De wedstrijd begint 14.30 uur.