Sliedrecht wint troostfinale Zilveren Krab toernooi

door Joop Hartog
DORDRECHT / SLIEDRECHT – In de troostfinale van het door Oranje Wit georganiseerde toernooi, speelde Sliedrecht zaterdag 26 augustus 2017 tegen  Woudrichem. In een matige wedstrijd was Sliedrecht met 0-5 te sterk voor de nieuwbakken 2e-klasser.

Danny van Laarhoven op weg naar 0-2. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Een veel sterker Sliedrecht kon in de eerste helft geen of nauwelijks openingen vinden in de stugge verdediging van Woudrichem. Het tempo lag te laag en er was te weinig druk op de bal vooruit. Trainer/coach Michel Langerak moest zich daarom regelmatig langs de lijn laten horen. Het handje vol kansen dat Sliedrecht kreeg werd niet benut. Zo ging een schuiver van Danny van Laarhoven net voorlangs en verdween een inzet van Ahmed Kelifa via de keeper over het doel. Een strafschop moest de voorsprong brengen, toen Luciano van Harlingen werd aangetikt binnen de beruchte lijnen. Sjoerd v.d. Waal faalde niet (0-1). Een solo van Mike Langerak werd met een te zwakke inzet afgerond en zodoende stond er bij rust een veel te magere 0-1 voorsprong op het bord.

Belegering van het doel
Vermoedelijk heeft coach Langerak de heren toch wel wat ingefluisterd tijdens de theepauze, want na rust speelde dezelfde 11 spelers een veel betere 2e helft. Al heel snel trakteerde Danny van Laarhoven de Woudrichem achterhoede op een mooie actie die hij scorend afrondde (0-1). Er volgde een periode van belegering van het Woudrichem-doel, waarbij de keeper zijn team behoede voor een blamerende score. Halverwege de 2e omgang verzorgde Roy van ’t Hoog een prima voorzet die door Sjoerd v.d. Waal op waarde werd geschat (0-3). En toen de tandem Sjoerd v.d. Waal en Dennis Verhoef elkaar gevonden hadden, kon eerstgenoemde nog tweemaal scoren (0-5). Sliedrecht zakte wat in en Woudrichem wist nog een strafschop te bewerkstelligen. Keeper Matthijs Donatz, die een bijzonder makkelijke middag had en vaak als veldspeler meedeed, gunde de tegenstander het tegendoelpunt niet en stopte de inzet bekwaam.

Bekerwedstrijd
Zaterdag 2 september 2017 begint Sliedrecht op de eigen Lockhorst met de eerste bekerwedstrijd. Tegenstander is dan zondag 2e-klasser CVV De Zwervers. Aanvang van die wedstrijd is niet 14.30 uur zoals gebruikelijk, maar 17.00 uur.