Sliedrecht wint, maar maakt het zichzelf moeilijk

MONTFOORT – Voetbalvereniging Sliedrecht heeft zaterdag 19 december 2015 de eerste helft van de competitie afgesloten met een 1-2 overwinning in de inhaalwedstrijd in en tegen Montfoort, de huidige nummer 10 op de ranglijst.

Weliswaar een verdiende overwinning, maar Sliedrecht maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen deze matige tegenstander. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Trainer Kees van Loon stond na afloop met gemengde gevoelens de pers te woord: “We hadden deze wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen. Ik ben erg tevreden over de 1e helft, erg tevreden met de 3 punten maar erg ontevreden over de tweede helft”. Hiermee was de hele wedstrijd besproken, want op enkele prachtige aanvallen na in de eerste helft, was er verder weinig goed voetbal te zien op de slechte grasmat van sportpark Hofland. Na een kleine 10 minuten de eerste kans voor Sliedrecht via een snelle uitbraak van Jordy de Jong, wiens schuiver met de voet werd gekeerd door doelman Twan Schimmel. Diezelfde de Jong was wel succesvol in de 17e minuut toen hij door Dennis Verhoef in de gelegenheid werd gesteld de 0-1 binnen te schieten.

Mooie volley
Sliedrecht voerde het tempo op en er volgde een periode waarin diverse mogelijkheden werden gecreëerd om de score uit te bouwen, terwijl de gasten snakten naar adem en Sliedrecht alleen maar achterna konden lopen. Na een half uur een corner vanaf links, die bij de tweede paal door Paul Scheurwater met een mooie volley werd afgerond (0-2). In dezelfde minuut kon Michael Potkamp de wedstrijd beslissen, maar zijn stiftbal ging net over de lat.

Geblokt schot
Ook direct na de pauze kreeg Sliedrecht nog grote kansen om te scoren, maar faalde elke keer bij de afronding. Dit hielp Montfoort in het zadel en de matig voetballende ploeg begon steeds meer te geloven in een wondertje en dat gebeurde ook. Na een uur spelen mocht vleugelspits Max Verweij probleemloos enkele Sliedrecht-spelers passeren en zijn geblokte schot zeilde over de handen van doelman BasjanMunten in het doel (1-2). Sliedrecht verzuimde om het niveau van de eerste helft op te pakken en weer te gaan voetballen. Hierdoor bleef het spannend, maar ook Montfoort was niet bij machte om door te drukken. En kwamen ze dan een keer gevaarlijk bij het Sliedrecht doel, dan was daar altijd nog Basjan Munten die weer enkele prima reddingen op zijn naam had en een belangrijke bijdrage leverde aan de overwinning.

Spanje
Twee minuten voor het einde kreeg invaller Luuk Baas zijn tweede gele kaart en kon dus nog met rood vertrekken. Van Loon wilde na die eerste competitiehelft voor Sliedrecht24 nog wel even terugkijken. “Sportief gezien ben ik tevreden, want we staan halverwege bovenaan met 5 punten voorsprong op DFS, een heel goede ploeg en voorlopig onze enige concurrent. Nu gaan we eerst een paar weken vakantie houden, daarna naar Spanje op trainingskamp om ons voor te bereiden op de tweede competitiehelft.” Na het trainingskamp staan de volgende vriendschappelijke wedstrijden op het programma: zaterdag 16 januari 2016 Sliedrecht – Almkerk, dinsdag 19 januari 2016 Smitshoek – Sliedrecht en zaterdag 23 januari 2015 begint de competitie weer met een uitwedstrijd tegen Zuidvogels.