Sliedrecht wint en loopt verder uit op concurrentie

SLIEDRECHT – Door zelf vrij gemakkelijk de thuiswedstrijd met 4-1 te winnen van W.N.C. en door puntenverlies van de nummers 2 t/m 5, heeft Sliedrecht zaterdag 14 november de voorsprong weer uitgebouwd tot resp. 8 en 10 punten op de nummer twee (De Merino’s) en drie (DFS Opheusden).

Sliedrecht scoorde tegen W.N.C. uit Waardenburg opnieuw punten. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De gasten uit Waardenburg startten hoopvol want na een mislukte poging van Pascal Rinck, die zijn schot voorlangs zag gaan, braken de gasten de score in de 12e minuut wel open. Uit een corner werd de afvallende bal hard ingeschoten door Nick Vijlbrief. Doordat de bal van richting werd veranderd, was Basjan Munten kansloos (0-1).

Mooiste aanval
Toch was het niveau verschil tussen beide teams duidelijk zichtbaar. Sliedrecht combineerde veel gemakkelijker dan de tegenstander, die het hoofdzakelijk van werkvoetbal moest hebben. Precies één minuut na de openingstreffer stelde Sliedrecht orde op zaken. Michael Potkamp kopte een corner naar de vrijstaande Jordy de Jong die hier wel raad mee wist (1-1). Sliedrecht bleef controleren, alleen bij een enkel slippertje in de Sliedrecht defensie kreeg W.N.C. nog een mogelijkheid, maar dan was er nog altijd Basjan Munten die bekwaam redding bracht.
Aan de andere kant kwamen er regelmatig mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar keeper Arjen Kaasjager behoedde in die fase zijn ploeg voor een achterstand. De mooiste aanval van de middag werd afgerond door Dennis Verhoef, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Westland wegens buitenspel afgekeurd, volgens velen ten onrechte. Na ruim een half uur zorgde aanvoerder Stefan van Dam voor de 2-1 met een schitterend genomen vrije trap.

Strafschop
Na de theepauze probeerde W.N.C. nog wel tegen te spartelen, maar had niet de inhoud om het Sliedrecht echt moeilijk te maken. Na 10 minuten werd Dennis Verhoef, nadat hij zich goed had vrij gespeeld in het strafschopgebied gehaakt. De toegekende strafschop werd feilloos door Van Dam binnengeschoten (3-1). Vanaf dat moment kan Sliedrecht alleen verweten worden dat het niet zeker nog een handvol doelpunten had moeten maken, want pogingen van o.a. Van Harlingen (hard op de paal), Versluis (redding keeper) en invaller Leeuwestein (naast) hadden beter verdiend. Het slotakkoord was voor Michael Potkamp die eenvoudig kon scoren nadat Roy Leeuwestein zijn poging zag falen(4-1).

Maatje te klein
Trainer Van Loon was tevreden. Afgelopen week was de ploeg bezig geweest om zich te wapenen tegen het gevaar van onderschatting wanneer tegen de hekkensluiter wordt gespeeld. “De ploeg heeft volwassenheid getoond; het veldspel was redelijk goed, maar de tegenstander was één of twee maatjes te klein en we hadden wat meer mogen scoren, zeker in de eindfase”.