Sliedrecht wint bekerduel van Nieuw-Lekkerland

SLIEDRECHT – In de vierde ronde van het districtsbekertoernooi heeft Sliedrecht dinsdagavond 23 januari 2018 een 2-1 zege behaald op 1e-klasser Nieuw-Lekkerland, een stand die bij rust al was bereikt. Daarmee plaatst Sliedrecht zich bij de laatste 16 ploegen in district Zuid I.

Luciano van Harlingen glipt langs zijn tegenstander. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Wedstrijden tegen streekgenoot Nieuw-Lekkerland zijn meestal toppers, waar het publiek volop strijd en spanning wordt voorgeschoteld; dat was deze wedstrijd zeker niet. Het was een wedstrijd met twee gezichten, zoals dat heet. Voor de pauze een superieur Sliedrecht dat een ruime voorsprong had moeten opbouwen, maar niet verder kwam dan de genoemde 2-1. Het tegendoelpunt, zeven minuten voor rust, binnengekopt door Marc Kruiper was beslist onnodig. Nieuw-Lekkerland was slechts enkele keren in de buurt van het Sliedrechtse doel geweest. Na de pauze was het van beide kanten een matige vertoning. Sliedrecht was te slordig in de combinaties en Nieuw-Lekkerland beperkte zich tot snelle tegenstoten die nauwelijks gevaarlijk waren.

Mooiste moment van de wedstrijd
In het begin van de wedstrijd was de krachtsverhouding aardig in balans. Sliedrecht was de beter combinerende ploeg, waar Nieuw-Lekkerland meer fysiek spel tegenover zette. Na 12 minuten werd door Dennis Verhoef en Mike Langerak een snelle combinatie door het centrum opgezet, waardoor Manucho Adelino het karwei moeiteloos kon afmaken (1-0). Een prima volley van Dennis Verhoef werd goed gepareerd door keeper de Groot en ook Luciano van Harlingen was vanaf de linkerflank erg actief. Na een half uur spelen kwam het mooiste moment van de wedstrijd. Adelino onderschepte ter hoogte van de middellijn de bal en stevende alleen op het doel af, kapte en passant nog twee spelers uit en scoorde beheerst 2-0.  Coen v.d. Waal was daarna nog dicht bij de derde treffer, maar het was opnieuw keeper de Groot die dit voorkwam. Toen vanaf de flank een hoge voorzet voor het Sliedrechtse doel kwam, zag de verdediging er niet goed uit, want verdediger Marc Kruiper kon in de 38e minuut vrij over doelman Rick Schouten in de verre hoek 2-1 binnenkoppen.

Naar het einde worstelen
De tweede helft was zeer matig. De wedstrijd wilde maar niet los komen; veel onderbrekingen en een veel te laag tempo. Beide ploegen worstelden zich naar het einde, alhoewel Gavir Breidel 20 minuten voor tijd nog een opgelegde kans kreeg uit een corner, maar ook hij miste vlak voor de doellijn. En Sliedrecht kreeg kort voor het einde nog een grote kans om de voorsprong te vergroten, toen 3 aanvallers tegenover één verdediger kwamen te staan, maar ook deze mogelijkheid werd niet goed uitgespeeld. Toch weer een nuttige overwinning en een ronde verder in het bekertoernooi. Zaterdag 27 januari is er geen wedstrijd vastgesteld. Zaterdag 3 februari 2018 speelt Sliedrecht weer in competitieverband, dan thuis tegen De Merino’s, aanvang 14.30 uur.