Sliedrecht wil raadhuis in kleuren Oekraïense vlag verlichten

SLIEDRECHT – “Wij zijn zeer geschokt door de Russische aanval op de vrijheid en democratie van Oekraïne. Deze ongekende agressie is ook een bedreiging voor de vrede en veiligheid in Europa en zeker ook in Oost-Europa. Onze steun is nodig!”, stelt burgemeester Jan de Vries (CDA) van de gemeente Sliedrecht. De gemeente overweegt maandag het raadhuis te verlichten in de kleuren van de Oekraïense vlag. 

Namens het gemeentebestuur laat De Vries vrijdag op sociale media weten dat Sliedrecht intens meeleeft met de bevolking van Oekraïne. De Vries: “Onze Sliedrechtse gemeenschap is al jarenlang verbonden met Roemenië en onze zusterstad Orăştie. Vele duizenden Oekraïners ontvluchten het oorlogsgeweld en zijn nu ook welkom in Roemenië. Laten wij de bevolking van Oekraïne evenals die van de Oost-Europese buurlanden in deze zeer moeilijke tijden blijven steunen.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Verlichten raadhuis
Aan de fractievoorzitter van de politieke partijen in de gemeente Sliedrecht laat De Vries weten: “We hopen maandag ook ons raadhuis te kunnen verlichten in de kleuren van de Oekraïense vlag. Maar of dat lukt, is nog niet zeker. Ik informeer jullie dat later over.” Het is niet de eerste keer dat de gemeente Sliedrecht hun solidariteit toont. Op 16 november 2015 veranderde het raadhuis in de kleuren van la tricolore. Het Baggerdorp leefde mee met de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Dat gebeurde 24 maart 2016 met de kleuren van de Belgische vlag uit solidariteit met de slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen in Brussel. Een aantal maanden later wapperde de Turkse vlag halfstok op het raadhuis. Dat was op 29 juni 2016. Aanleiding was de aanslag met verschillende doden op de luchthaven van Istanbul in Turkije.

3 gedachten over “Sliedrecht wil raadhuis in kleuren Oekraïense vlag verlichten”

  1. Mensen met een printer. Print een simpel geel blauw a4tje en hang hem voor je raam. Sliedrecht ????????

  2. leuk gebaar hoor die kleuren op het raadhuis. Maar als we nu eens allemaal in huis een dikke trui aantrekken en de verwarming twee graden lager zetten ? Dankzij de verkoop van het gas kan Poetin deze oorlog voeren

Plaats een reactie

*=Verplicht veld