Sliedrecht weet weer wat winnen is

SLIEDRECHT – Na een mooie overwinning in de bekercompetitie tegen Moerse Boys dinsdag 3 maart 2020 moest Sliedrecht zaterdag 7 maart 2020 voor de reguliere competitie thuis aantreden tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel dat bij winst de 2e periodetitel binnen kon halen.

Uitblinker bij Sliedrecht Chris Boom omringd door tegenstanders. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Maar Sliedrecht had andere plannen, het trok direct ten aanval en al in de derde minuut kon de meegekomen centrale verdediger Bas van Stokkom een hoge voorzet succesvol afronden en bracht Sliedrecht op een vroege voorsprong (1-0). Sliedrecht hield het initiatief en alhoewel de gasten moesten winnen om de periodetitel te verdienen, bleven ze zich toch verdedigende opstellen. Vooral via de rechterflank, waar Chris Boom bergen werk verzette, zowel verdedigend als aanvallend, golfde de ene na de andere aanval op het doel van de gasten.

Duveltje uit een doosje
Halverwege de eerste helft kroop Nivo Sparta enigszins uit de schulp, maar juist in die fase sloeg Sliedrecht weer toe. Goed voorbereidend werk van Luciano van Harlingen stelde Dennis Verhoef in staat om als een duveltje uit een doosje voor de grijpgrage handen van doelman Goesten de bal in het doel te tikken (2-0). Sliedrecht doelman Donatz moest voor rust toch nog in actie komen bij een inzet van verdediger Yri Schalkx. Geen sprankelend voetbal, maar wel een verdiende 2-0 ruststand.

Eretreffer
Na de hervatting moest keeper Donatz zijn ploeg opnieuw in de race houden. Met een katachtige redding op een kopbal van Frenkie Schaap voorkwam hij de aansluitingstreffer. Zo kabbelde de wedstrijd zonder noemenswaardige feiten naar het einde. Maar juist toen sloeg de vlam nog even in de pan. Drie minuten voor tijd bracht Dennis Verhoef met een subtiele pass Luciano van Harlingen in scoringspositie en die faalde niet (3-0). Vanaf de aftrap deed Nivo Sparta nog wat terug, want door een slippertje in de verdediging, die verder de gehele wedstrijd prima speelde, kon Nikbakht de eretreffer score (3-1).