Sliedrecht verzuimt met grotere cijfers te winnen

SLIEDRECHT – Het Sportpark De Lockhorst gaf zaterdag 3 oktober 2020 rond het hoofdveld een spookachtig beeld te zien. Een wedstrijd van het eerste elftal tegen Montfoort SV’19, zonder het gebruikelijke publiek om aan te moedigen. In een éénzijdige vertoning, waarbij Sliedrecht verzuimde het veel betere spel uit te drukken in doelpunten, eindigde tenslotte in een magere 2-1 winst.

Verdediger Roy van ’t Hoog dreigend naar vijandelijk doel (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

“We hebben onszelf veel te weinig beloond. We hadden de totale controle en domineerden de volle 90 minuten,  maar verzuimden doelpunten te maken”, was het alleszeggende commentaar van trainer/coach Van der Steen. In de eerste helft creëerde Sliedrecht een paar kansen, maar de massaal verdedigende gasten uit Montfoort hadden bij diverse doelpogingen van Sliedrecht zo nu en dan het nodige geluk. Een vrije trap van Van Loen drie minuten voor de pauze betekende zelfs een voorsprong (0-1), maar die werd in dezelfde minuut weer weggepoetst toen
Marciano Simonis namens Sliedrecht een strafschop verzilverde (1-1).

Lage balsnelheid
Na de pauze voerde Sliedrecht de druk weer op, maar kon nog steeds niet de juiste opening vinden in de zich danig werende defensie van Montfoort. Er werd te veel met de bal gelopen en de balsnelheid was veel te laag. Uiteindelijk wist invaller Niels Nieuwesteeg na goed voorbereidend werk van Jordy de Jong, zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-1 te scoren.

Afronding zoekend
Voetballend ging het allemaal nog wel, maar in de afronding is Sliedrecht momenteel wat zoekende, zeker als de ploeg zelf het spel moet maken tegen een tegenstander die zich ver terugtrekt en countervoetbal speelt. Dinsdagavond 6 oktober 2020 wordt in en tegen Noordwijk de tweede ronde van de TOTO-KNVB bekercompetitie gespeeld en zaterdag 10 oktober 2020 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd tegen FC Breukelen.