Sliedrecht verspeelt onnodig punt in slotfase

SLIEDRECHT – Bijna had Sliedrecht zaterdag 28 januari 2017 net als destijds in de uitwedstrijd tegen SV Hoek, een belangrijk punt uit het vuur kunnen slepen, maar luttele minuten voor het eindsignaal moest Sliedrecht toch nog de meerdere erkennen in de Zeeuwen (1-2).

Sliedrecht-speler Nizar Mekkaoui probeert balbezit te houden. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Het begin van de wedstrijd was weer te nerveus en kroop Sliedrecht al snel tweemaal door het oog van de naald. Langzaam maar zeker hervond de ploeg van Michel Langerak zich enigszins en kon wat tegenstand bieden, maar de gasten uit Zeeuws-Vlaanderen waren duidelijk de bovenliggende partij. De openingstreffer kon niet lang op zich laten wachten; toen na een dik kwartier Josimar Pattinama, één van de uitblinkende aanvallers, op de linkervleugel helemaal vrijgelaten werd en doelman Stefan Lobbezoo ook niet vol achter de bal kon komen, was de voorsprong een feit (0-1).

Handenvol werk
Het verloop van de eerste helft gaf weinig goed voetbal te zien, mede doordat Sliedrecht in verdedigend opzicht Sliedrecht de zaken redelijk voor elkaar had en Hoek niet de juiste opening kon vinden. Via de linkerkant was Hoek veruit het gevaarlijks en bezorgde de grote en sterke Kyle Doesburg de Sliedrecht verdediging, met name Gino Chirill, handenvol werk. Toch kwam Sliedrecht nog voor rust op gelijke hoogte. Een schot op de paal van Mike Langerak had een beter lot verdiend, maar toen vleugelverdediger Manucho Adelino een prima solo afleverde en het 16-metergebied inging werd hij door aanvoerder Vandepitte gevloerd. De toegekende strafschop werd keurig verzilverd door Arif Irilmazbilek (1-1).

Veelvoud aan gele kaarten
De tweede helft werd gekenmerkt door ten eerste het veelvuldige balbezit van Hoek, waar het overigens weinig mee deed. Verder werd de wedstrijd ontsierd door een veelvoud aan gele kaarten. Niet dat de wedstrijd een schoppartij was, maar elke (kleine) overtreding van Sliedrecht kant werd vergezeld van rollebollende tegenstanders die de Zweeuwse (!) scheidsrechter Jobse smeekten om kaarten, die dan ook prompt werden gegeven. Het kon dan ook niet uitblijven dat een keer een tweede gele kaart moest komen. En jawel, na 70 minuten kreeg Gino Chirill zijn 2e prent en moest Sliedrecht met 10 man verder.  Ondanks het vele balbezit van Hoek kwam Sliedrecht niet echt in gevaar en mikte op een gelijkspel. Toen zes minuten voor tijd doelman Lobbezoo treuzelde met uittrappen, was Kyle Doesburg er als de kippen bij en de uittrap belande via de aanvaller in het doel (1-2) en bleef Sliedrecht toch met lege handen achter. Zaterdag 4 februari 2017 speelt Sliedrecht in Amsterdam de moeilijke uitwedstrijd tegen Ajax, aanvang 14.30 uur.