Sliedrecht verliest van strijdbaar Nootdorp

door Joop Hartog
NOOTDORP/SLIEDRECHT – De start van de nacompetitie, die via een omweg nog recht geeft op promotie, is voor Sliedrecht niet goed uitgevallen. In Nootdorp ging de ploeg van trainer Kees van Loon in de eerste wedstrijd met 3-1 onderuit. Zaterdag 28 mei 2016 is in de thuiswedstrijd tegen Bennekom nog een kleine kans op promotie.

Gavier Breidel met zijn ‘plaaggeest’ Marcley Manuela. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Na het verlies in de eerste wedstrijd van Nootdorp, moest de ploeg in haar tweede en laatste duel de volle winst halen. Opportunistisch ging men de strijd aan, maar Sliedrecht wist zich aardig staande te houden. Ondanks het gemis van de geblesseerde Jordy de Jong, die wegens een hamstring blessure zeker zes weken uit de roulatie is, waren de snelle tegenstoten van Sliedrecht gevaarlijk. Ook na een kwartier toen een diepe bal goed werd ingeschat door Dennis Verhoef, die zijn tegenstander afschudde en via de paal 0-1 scoorde. En er kwamen nog enkele kansen via Stefan van Dam en opnieuw Dennis Verhoef.

Gele kaarten
Nootdorp zette opnieuw aan en na een klein halfuur bracht Nick Sleeking uit de rebound van een vrije trap de gelijkmaker op het bord (1-1). Dit was tevens het begin van een gele kaarten festijn, want de overigens goed leidende scheidsrechter Virancikli liet voor elke kleinigheid het gele kartonnetje zien. Linkerverdediger Allard Dobbe moest zich geblesseerd laten vervangen door Joey Rijsdijk en Sliedrecht moest in de slotfase van de eerste helft alle zeilen bijzetten om met de gelijke stand te gaan rusten.

Rood
In de tweede helft had Nootdorp een duidelijk veldoverwicht en Sliedrecht moest zich beperken tot wat sporadische uitvallen, waarbij de centrale verdedigers van Nootdorp ervoor waakten zich opnieuw door de snelheid van Dennis Verhoef te laten verrassen. Tien minuten na de pauze opnieuw een vrij trap waaruit een scrimmage voor het doel van Basjan Munten ontstond en uiteindelijk aanvoerder Yannick Blom de 2-1 binnenschoot. Intussen hadden al weer een handvol spelers de gele kaart gezien. Ook Joey Rijsdijk die zelfs voor de 2e keer in de fout ging en met rood kon vertrekken. Verdediger Tim van Stek kwam Roy Leeuwestein aflossen om de organisatie achterin op orde te houden.

‘Ontembare wil om te winnen’
Gedurende die tweede helft bleek dat Nootdorp niet te stuiten was. Sliedrecht verloor de grip op het middenveld en dus op de wedstrijd. Praktisch alle duels werden verloren en de aansluiting van de linies verliep moeizaam. Nootdorp toonde een ontembare wil om te winnen en daar had het gehavende Sliedrecht geen antwoord op. Een extra spits bij Nootdorp gaf nog meer druk en zorgde tien minuten voor tijd opnieuw voor een onoverzichtelijke situatie voor het Sliedrecht-doel, waaruit Mike Hollenberg 3-1 scoorde. De gebruikelijke strafschoppenserie na afloop werd ook door Nootdorp met 5-4 gewonnen. De man van de wedstrijd was zonder meer de snelle en beweeglijke spits van Nootdorp, Marcley Manuele, die verdediger Gavier Breidel handen vol werk bezorgde.

Thuiswedstrijd
Zaterdag 28 mei 2016 speelt Sliedrecht thuis op de Lockhorst tegen hoofdklasser Bennekom. Alleen een zege met minimaal 4 doelpunten verschil kan Sliedrecht nog in de race houden voor promotie. De wedstrijd begint 14.30 uur.