Sliedrecht vergeet zichzelf te belonen

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Sliedrecht heeft zaterdag 19 november 2022 in de thuiswedstrijd tegen Achilles’29 uit Groesbeek een dik verdiend gelijkspel behaald. Sterker nog, het was Sliedrecht dat gezien het aantal kansen het meest recht op een overwinning had, maar na 90 minuten stond de beginstand van 0-0 nog steeds op het bord.

Verdediger Robby v.d. Wetering onderweg naar vijandelijk doel. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Er was Sliedrecht alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten om zo snel mogelijk van de onderste plaats af te komen.

Onder druk
Achilles’29 staat ook in de grauwe middenmoot dus een goede gelegenheid om punten te pakken. En in het begin zag het er ook naar uit, want Sliedrecht zette de tegenstander direct onder druk. Al in de tweede minuut kreeg Jesaja Dias een prima gelegenheid om de score te openen, maar zijn inzet ging naast. Ook een hard schot van Marciano Simonis had een beter lot verdiend. Verder bleef de wedstrijd aardig in evenwicht en gaf Sliedrecht in verdedigend opzicht niets weg.

Tegen de lat
Ook in de tweede helft kreeg Sliedrecht wat kansjes, zoals een kopbal van dichtbij van Dennis Verhoef die recht in de handen van keeper Yorrit Kanters kwam. Even later was opnieuw Verhoef dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet verdween buiten bereik van de keeper tegen de lat.

Compliment
Het laatste kwart van de wedstrijd was het beste deel qua kijkspel. Met wat verse aanvalskrachten probeerde Sliedrecht toch de volle buit binnen te halen, maar de tegenstoten van Achilles’29 bleven daardoor gevaarlijk. Een compliment aan de enigszins aangepaste verdediging van Sliedrecht, die geen enkele scoringskans weggegeven heeft. Ook invaller-keeper Jasper Sprong speelde een foutloze wedstrijd.

Meer verdiend
In de slotfase kreeg Mike van Kraay nog een dot van een kans, maar zijn inzet werd op het allerlaatste moment nog van richting veranderd. Daarom bleef de 0-0 stand intact en kon Sliedrecht een dik verdiend punt bijschrijven waar het eigenlijk meer had verdiend. Zaterdag 26 november 2022 speelt Sliedrecht in en tegen Bennekom, aanvang 15.00 uur.