Sliedrecht stelt zwaar teleur in Veenendaal

VEENENDAAL / SLIEDRECHT – Iedereen die de v.v. Sliedrecht een warm hart toedraagt had het eerste team zaterdag 23 september 2017 een betere start van de competitie gegund. In Veenendaal kreeg Sliedrecht tegen De Merino’s geen voet aan de grond en werd met een 2-1 verlies huiswaarts gestuurd.

Michael Bommeleyn in duel met tegenstander. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Een gedegen voorbereiding, die werd afgesloten met een verdiende plaats in de volgende ronde van de districtsbeker, is nog geen garantie voor een goede start van het seizoen. Dat bleek wel in deze openingswedstrijd, want Sliedrecht mocht van geluk spreken dat de score voor de Veenendalers niet hoger uitviel.

Te veel vrijheid
Zonder de geblesseerde Sjoerd v.d. Waal en Gavir Breidel die afgelopen week niet had kunnen trainen, bleek al snel dat Sliedrecht niet lekker in de wedstrijd zat. Te veel slordigheden en te passief verdedigen werd Sliedrecht na 6 minuten al fataal toen de watervlugge Faisal Kaouass te veel vrijheid kreeg en 1-0 binnentikte. Direct daarna kwam Sliedrecht bijna weer langszij toen een vrije trap van 20 mtr. door Michael Bommeleyn tegen de buitenkant van de paal belandde. Maar daarmee was het wapengekletter van Sliedrecht wel voorbij want de gastheren waren heer en meester in de persoonlijke duels en combineerden er lustig op los. Sliedrecht verdedigde op afstand en kon de tegenstander niet opjagen. Mathijs Donatz moest op het half uur nog een fabuleuze redding uit de kast halen om erger te voorkomen toen Jurriën v.d. Horst plotseling voor het doel opdook. Nog voor rust gebeurde wat al eerder in de lucht zat: te simpel verdedigen bracht Joop de Bruin (in buitenspelpositie ??) voor Donatz en zorgde voor een 0-2 ruststand.

Nauwelijks te coachen
Op dat moment dik verdiend want Sliedrecht maakte een rommelige indruk waarbij iedereen uit zijn rol viel. Trainer Michel Langerak verklaarde na de wedstrijd: “Er viel in die fase nauwelijks te coachen en bijna alle gemaakte afspraken werden niet nagekomen. Dan sta je machteloos langs de kant want ZIJ moeten het doen. In de rust probeer je dan wat tactische omzettingen te doen, maar niemand zat goed in de wedstrijd”.

Ultieme kans
In de tweede helft kroop Sliedrecht in de 55e minuut nog door het oog van de naald toen Adelino bij een snel genomen vrije trap werd afgetroefd en opnieuw Mathijs Donatz zijn ploeg moest behoeden voor een grotere achterstand. Na een half uur zorgde de ingevallen Luciano van Harlingen voor een opleving, waarbij hij puur op snelheid en wilskracht verdediger Jeffrey Terschegget van zich afschudde en keeper Jeroen Vrolijk het nakijken gaf (2-1). Sliedrecht probeerde de druk nog wat op te voeren om mogelijk nog een gelijkspel te forceren, maar verder dan een paar kleine mogelijkheden kwam men niet. Aan de andere kant deed keeper Donatz weer goed werk met een dubbele redding bij een scrimmage voor het doel. Ver in blessuretijd kreeg Dennis Verhoef nog de ultieme kans om gelijk te maken, maar keeper Vrolijk bleek een te groot obstakel. Al met al een zeer teleurstellende start van Sliedrecht dat een groot deel van de wedstrijd te passief en ongecoördineerd speelde. A.s. zaterdag 30 september 2017 kan de ploeg van Michel Langerak zichzelf revancheren wanneer v.v. Bennekom op bezoek komt op De Lockhorst, aanvang 14.30 uur